Senaste inläggen

Av ohejdat - 27 mars 2016 19:34


Påsken hittills:
Releaseparty på långfredagskvällen.
Visst är det liite coolt att känna en grammisvinnare? ;-)

Påskafton; Halvan drog igång sitt egna kök för säsongen: Webergrillen; helstekte/helgrillade oxfilé och kyckling.

Påskdagen har bjudit på vaktelägg till brunch. De är otroligt vackra men smakar precis som hönsägg. Och jag har fått tummen ur att köpa ett par nya hunddojor. Upptäckte varför jag blir så våt om fötterna i de gamla när jag kom hem från affären och skulle fiffa till gamlingarna med nya iläggssulor; de är ju spruckna längs sulkanten!, jag som köpte ett par precis likadana. Livslängd typ tio månader och minst en mil om dagen, det är väl lite skralt va?

Av ohejdat - 27 mars 2016 17:50


Hängig hund.
Ibland önskar jag du kunde tala.

Av ohejdat - 26 mars 2016 11:57


Tänkte beställa mer champagne efter gårdagens provsmakning.
Halvan frågade efter första klunken: är det årgångschampagne?
Och han var inte fel ute för tillverkaren låter champagnen ligga på jästfällningen i sex år före degorgeringen.
För 175 pix per flaska får du inget bättre på bolaget. Mycket äpplig, den typen av smak brukar beskrivas som "bokna äpplen" som jag tror avser mogna lite mjuka äpplen när skalet börjar bli rynkigt. God, men ska vara ordentligt kyld när den serveras så inte syran slår ihjäl de svaga mineraltonerna.
Håll utkik om den kommer tillbaka:
A Viot Brut Tradition.

Av ohejdat - 26 mars 2016 11:41


Ett besök i ekbackarna. Spöklik stämning även på dagen så här års. Här arrangerar Glosoppestan spökvandringar för barn när mörkret faller om hösten. Man känner sig beredd på att upptäcka någon dingla från en gren när man kommit över krönet.

Det sägs att en ek växer i hundra år, lever i hundra år och dör i hundra.
Jag såg en ek på Lilla Karlsö utanför Gotlands sydvästra kust för fyrtio år sedan, som Carl von Linné omnämnt i nån skrift, den hade då en fortfarande levande del med lövade grenar.

Av ohejdat - 25 mars 2016 17:45


Ikväll blir det hälleflundra bakad på lågtemp.
Satte först på smör på långsam bryning och tvärglömde sen alla köksbestyr medan jag spelade Candy Crush i vardagsrummet (nivå 31 nu).
Blev räddad av min näsa och så nära bränt har nog aldrig brynt smör varit förut.
Ska pröva Systembolagets nyaste budgetchampagne till: A Viot & Fils.
Återkommer med ett omdöme. Lite cool logga iaf.

Av ohejdat - 25 mars 2016 14:10


Ja, jag inser att det blir väldigt tjatigt med dessa återkommande bilder på min badpojke.
Men kolla in svanskroken han kör med i böljan den grå.
Förut har jag tänkt att den beror på att han blir så uppspelt av att va i vatten.
Men idag vid sjön drabbades jag av en övertygande rimlig insikt:
Han vill förstås inte blöta ner signalfanans lurv.

Av ohejdat - 25 mars 2016 14:01


Ni vet hur mycket bättre en bra fotbollsmatch kan bli med rätt expertkommentator. Typ Glenn Strömberg istället för Bosse Hansson.

Här pågår altanbygge hos grannarna, herrn i det husets händiga pappa håller i såg och borrmaskin. Plintarna är nergrävda och bärlinan just fästad vid huset.
Halvan sitter på första bänk vid sin dator bakom så där lite lagom fällda persienner:
-Vad tätt han sätter skruven, 60-60, det behövs inte, det räcker med plintavstånd längs bärlinan.
-De ska nog sätta balkskor för annars blir det för högt för bärlinan ligger i liv med fasadteglet.
-Borde de inte gräva ur mer, ska de inte ta bort trappan först?
-...
-...

Halvan är onekligen kung av altanbyggande; först en på hans radhus, sen en liten vid min kolonistuga, sedan en på vårt förra hus i Göteborg och till sist en här som löper runt huset på tre sidor så man kan skutta runt i strumplästen.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards