Senaste inläggen
Så trött på detta!
Vaknar om o om igen för att Halvan sover så gott.
Framför teven alltså, det är hockey varvat med intervjuer. Högsta volym.
Till snarkningar åsså lite datorbrum på det.
Vad roligt det är att träffa lite folk då och då. Igår hängde vi alltså här hemma hos oss; en elkonsult, en spritkassörska, en skulptör, en plåtslagare, en antikhandlare, en bibliotekarie, ett dagisbarn och en fransk hund. Sippade Singapore Sling och knaprade nötter och diskuterade stort och smått över risotton och gjorde tabberas på björnbärspajen. Nåja, hunden gnagde mest ben och det vanligtvis televisionsbefriade barnet njöt av barnprogram på 55-tumsteve. Vi kom fram till att alla tre paren bestod i en part som liksom bodde där den bott, medan den andra parten flyttat för kärleks skull. Och Halvan fixade och donade i köket och bufflade inte alls. Så det får vi göra om oftare.
Idag har jag varit så där snäll som jag nog inte borde vara: gjort hallontårta (jo vi har gula hallon) och hämtat åttiotaggarna hit för en säsongens förmodligen sista söndagsfika ute. Och som vanligt får Pa inte en syl i vädret för Ma svarar på allt även om man ställer frågan direkt till honom. Men han uppskattar att komma ut en sväng och tycker om att jag tar en extra omväg med bilen så han får se lite folk och lite nybyggt. Och tårtan, han åt två stora bitar trots att Ma förstås protesterade och trodde att det skulle han appsålut inte mäkta med.
På dagens tipspromenad i skogen lärde jag mig att man gjorde tumstockar av oxel för att det är ett så slitstarkt virke och att danskarna numera har den längsta befolkningen i Norden, måste va ribbesteken va?
Strax dags för ett arbetspass i butiken, först flaskgympa och sen försäljning. Jag blir borta åtta timmar, tror ni Halvan hinner allt på listan?
Det fick ju en jycke och en massa pokémonster som pockar på uppmärksamheten också.
Igår hade jag en kund som kom in med en lång lista urklippt ur en tidning med tips på lagringsvärda viner som hon ville gå igenom med mig och sen eventuellt beställa. Det känns sådär när man ser andra kunder söka ögonkontakt och man försöker nicka "kommer strax till dig"-signaler tillbaka. Så ta gärna med er listor, men kanske inte mitt i fredagsrusningen.
Dagens bästa var väl killen som skulle göra egen sangria och jag sagt att det helst ska vara ett enkelt rödvin på tempranillodruvan och han väljer en av de dyraste riojorna vi har på hyllan. Med apelsin, citron och kanel i lär inte den flaskan komma till sin rätt.
Ha en härlig septemberhelg nu! Här är det bara fyra grader än så länge men det ska bli sjutton.
Fixar å donar.
Det är tur man bor i ett ganska skräpigt område när man har en hund som sätter sig och lägger kabel fem(!) gånger på morgonpromenaden och man bara har fyra påsar med sig. När jag anade varthän det barkade så började jag fiska upp påsar ur buskagen: en liten blå ClasOhlson, en tunn men hel fruktpåse och en Systempåse. Måste ju föregå med gott exempel när man skäller på andra som inte plockar upp efter jyckarna. Det var väl det där förbaskade fläskläggskokets rester som renderade Dante flitiga morgonbestyr.
Imorgon ska vi ha ett litet kalas och jag jobbar både idag och imorgon, så mina bestyr har jag påbörjat.
Tänkte börja med en rödbets- och chevresallad med honung och rostade pinjenötter, till det en Sauvignon Blanc som gifter sig väl med getost.
Efter det lamminnerfiléer med svamprisotto, madeirasås och rostade tomater, till det ett mustigt sydafrikanskt vin på portvinsdruvor.
Avslutningsvis en björnbärspaj med vaniljsås, en Moscato d'Asti till.
Halvan bjuder på Singapore Sling före och Irish Coffee efter.
Låter det ok?
Pajen står i ugnen och vaniljsåsen är färdig och polkabetorna kokta. Ska plocka tomaterna nu för när jag kommer hem ikväll är det ju mörkt och sen sno ihop madeirasåsen innan det är dags att fara till butiken.
Dagens fråga är till er;
Är det kul och lärorikt att vara med i Munskänkarna? Nån som vet? Jag vill gärna lära mig mera om vin, men inte hänga med människor som bara använder vin som klassmarkör och inte har ett egentligt genuint intresse. Om ni förstår vad jag menar.
Det var en kvinna i butiken som föreslog det efter att jag kommit med i hennes tycke intressanta förslag till provningen hon skulle hålla hos Munskänkarna i grannbyn, de skulle lära sig skilja på mjukt-strävt, hög och låg syra samt kvalité-enkelt.
Jag är en idiot. Vem mer än jag kokar rotmos och fläsklägg en dag som denna när solvärmen dallrar?
Det får bli annan middag, vi får göra sallad på kycklingresterna från igår.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|