Direktlänk till inlägg 8 mars 2017

Åttonde mars. Och alla andra dagar.

Av ohejdat - 8 mars 2017 17:28


Jag gör inte så stor affär av internationella kvinnodagen. Men i ett av mina parallella universum; mitt Instagramflöde (jag följer en massa oförtrutna, envetna och rabiata feminister); så strömmar en massa feministiska plakatbilder förbi, där kan man ladda sina kvinnobatterier, men också bli stenhårt dissad av andra kvinns om man inte lyckats formulera sig rätt. Så punkt 1 på rit_lucassis komihåglapp är faktiskt jävligt viktig.
Det har hänt en del sen 1978 då jag gick på prostitutionsstråket i Glosoppestan och svarade "Fem spänn" när torskarna vevade ner rutan och ställde klassikern "Vad kostar det?", samtidigt som jag tryckte in senaste numret av "Kvinnobulletinen" framför torsksnoken (var den så billig?). Mest har det som förändrats känts som backlash. Min väns dotter trippar t.ex runt på dagis iklädd princessklänning medan killarna är utklädda till Star Wars-krigare och vevar med plastsvärd. Tweenies är den nya målgruppen för smink- och modebranschen. Kvinnor leds upp för altargången av sina fäder för att givas bort till en man (som inte letts fram av sin mamma). Men; vi har och har haft flera kvinnliga partiledare, mitt gamla yrke som mäklare har gått från gubbyrke till kvinnoyrke, det är alltid bra med kvinnor som tjänar pengar och det är ibland en kvinnlig röst man får höra presentera sig som Kapten Björkstrand och välkomna ombord på denna flight.
Jag har varit verksam i många mansdominerade sammanhang; fått höra "jaså är det ingen här" när jag släppt in en entreprenör på processanläggningen jag ansvarade för. Har haft lägre lön och högre utbildning. Hade en kvinnlig kollega som motsatte sig samtliga förslag som kom från mig, medan hon alltid stödde den manliga kollegans. Osv.
Men jag ger inte upp ändå. Jag kör förebildsspåret; jag visar att kvinnor kan (om de vill) lägga golv, rensa avlopp, klättra på tak, implementera affärssystem, lägga budget...ja, jag liksom bara jobbar på utan större åthävor och kommentarer. Hjälper andra att tänka om, tänka rätt, som förra veckan när en ung manlig kollega berättade att han önskade sig en son som han kunde dela sitt fotbollsintresse med, varpå jag enkelt påpekade att då kan det faktiskt gå lika bra om det nu skulle råka bli en dotter. Jag väljer kvinnor när jag kan; tandläkare och bilbesiktare.
Fira på idag och gärna alla andra dagar alla ni som känner för det. Jag fortsätter min lågintensiva gerillafeminism.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards