Alla inlägg under januari 2017

Av ohejdat - 4 januari 2017 18:49


Januari är en mager och fattig månad för många. Det märks förstås även på Systembolaget. Många har precis skrapat ihop jämna pengar och en del har med en påse gamla mynt och räknar och räknar.
Igår var vi inte heller särskilt välbesökta när det intensiva snöfallet satte igång. Men då när det inte är kö; så märks det hur ensamma en del är, kanske är jag när jag sitter i kassan den enda de får tillfälle att växla några ord med på hela dagen. Igår fick jag höra en lättad man berätta om att han ville fira med ett glas vin för han kom precis från doktorn med besked om att det ryggonda inte var den befarade cancern. Sedan kom en dämpad kvinna och visade upp påsen hon hade haft med sig in; där låg en knallrosa vattenkokare som jag vänligt kommenterade att den matchade ju roséflaskan hon köpte: jo, fast det var inte hennes favoritfärg, men hennes man ville skiljas och när de nu delade upp grejerna efter jul så tog han den gamla.
Små och stora livsöden vandrar genom kassan på glasbanken, ibland känns det som om man passar ett vattenhål och att alla djungelns djur måste passera.

Av ohejdat - 3 januari 2017 23:01


Idag var det min födelsedag. Kan man ju tycka att åttiotaggarna borde kunna hålla reda på. När jag var en nyadopterad unge på knappa året, så ändrade de födelsedatumet på barnavårdskortet. Detta ägde rum på sextiotalet, långt före datorer och digital folkbokföring. Så jag växte upp i tron att en annan dag (nästa) var min födelsedag.
Varför gjorde de så kan man fråga sig? Tja, jag gissar att de ville försvåra eventuell efterforskning från biologiska släktingar. Detta datum följde mig även in i skolvärlden, men nån gång på högstadiet blev de tvungna att krypa till korset och justera mitt personnummer så det överensstämde med folkbokföringens. Förklaringen de gav mig var en krystad ihopljugen historia om att jag var född nära tolvslaget. Jag minns att jag blev lite ledsen och vilsen när sanningen kom fram. Sedan dess har de fortsatt fira mig fel dag, trots att jag bett dem acceptera att jag själv vill fira den dag som är den officiella. Irriterande och respektlöst. Men det har också gjort att jag tagit det där med födelsedagar med en hälsosam klackspark. Några år när jag bodde i min yttepyttiga lägenhet intill Avenyn i Göteborg, så sparade jag firandet till min namnsdag på våren då jag flyttat till min kollostuga och kunde ha trädgårdsfest.
Men idag fick jag mig ett redigt bryt på åttiotaggarmamman när hon satte igång och tjafsade om datumen. Jag var stressad; skulle snabbstäda och sedan börja jobba tidigare i butiken (vinterkräksjukan går, hu), hade först varit och storhandlat och lyckats glömma deras nycklar o fått åka hem igen och var samtidigt lite besviken på Halvans låga födelsedagsengagemang. Så jag morrade något om det makabra i situationen att varje år få förklara för ens föräldrar vilken dag som är ens födelsedag. Sen drog jag, kan eventuellt smällt lite extra i ytterdörren.
Men hurra för mig och tack Halvan för god middag och att du fixade hem mitt senaste loppisfynd; en fotmassageapparat.

Av ohejdat - 2 januari 2017 21:48


-Hej, kan jag hjälpa till?
(Adresserar man med sin lilla dotter sittande på axlarna framför rödvinshyllan)

-Tack, ja det kan du faktiskt, jag letar efter ett vin från Sydafrika som smakar honung.

-Jaha, då vet jag, vi ska gå till dessertvinerna, där har vi ett utmärkt sydafrikanskt vin som smakar både honung och russin.

-Fast det är till mina föräldrar och det ska vara rött. De dricker vin framför teven till ost, de bor väldigt enkelt men de gillar att njuta av god mat och gott vin.

-Jaså, fast vi kommer nog tyvärr inte hitta något rödvin som smakar honung.

-Vad synd, det var min dotters idé för hon gillar honung.

-Men om det är ett vin till grönmögelost så är det dessertvinet jag nämnde alldeles perfekt. Vi har tyvärr inget rött sydafrikanskt vin som passar till ost, utom möjligen ganska bra till hårdost, men ingen perfekt kombination.

-Fast de dricker ändå olika viner, de har så olika smak sinsemellan. Vad synd, men då gör vi så här: du xxx får peka ut ett vin som vi ska ge till farmor och farfar.

Dottern efter pekar efter lite tvekan på budgetvinet i plastflaska med lila etikett.

-Nä gumman, inte det, välj vilken flaska som helst här på hyllan utom det, bara peka.

Dottern funderar och pekar till slut på en butelj med vacker röd etikett. Från USA. Pappan tar den, tackar mig artigt för hjälpen och går till kassan.
Kvar står jag som ett frågetecken.

Av ohejdat - 2 januari 2017 06:43


Strax dags för årets första arbetsdag.
Önskar jag hade haft ett ex. av den här tischan att ha på mig på flaskgympan.

Av ohejdat - 1 januari 2017 16:55


Vad månne ligga i 2017 års överraskningspåse då?
Med tanke på hur året börjat:
Har alltså precis tagit bort en fästing.
Inte på Dante.
På mig.
Insida högerlår var tydligen godast.
På årets första dag.
Gå i ide era otäcka kryp, det är vinter.
.
Skippar bild.
.

Av ohejdat - 1 januari 2017 12:24


Imorse sa Halvan till mig att "det ser ut som en ungkarlslägenhet vid din säng"; jo, det låg lite klädhögar och ett badlakan på golvet där (eftersom jag lämnat det så när jag tassat iväg långt före gryningen till glasbanken och Halvan fortsatt nanna kudde på sin mellandagsledighet).
Men det finns faktiskt fler ställen med ungkarlsstuk: det här är inte mitt skrivbord.

Gott nytt år!
.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards