Direktlänk till inlägg 6 november 2016

Svimma lugnt!

Av ohejdat - 6 november 2016 14:49


Hemma.
Men i ett tomt hus för Halvan är ute och jagar Pokémonster som vanligt och hunden är ännu inte återlämnad.
Avslutningen på Stora Hundön blev en aning dramatisk. Vi skulle bussas ut på plattan från flyplatsbyggnaden till vårt lilla flygplan. Det tog sin tid och det var varmt, så när vi äntligen skulle borda så svimmade en lång rödhårig tonårsflicka. Plopp i backen, men hon kom till sans väl omhändertagen av sin mamma som var sjuksköterska visade det sig. Vatten och högt benläge. Men sedan svimmade hon två gånger till; framför trappan och i trappan. Det räckte för kabinpersonalen som tillkallade läkare och ambulans. Tjejen ifråga kvicknade dock till ordentligt ombord och lämnade mamman och mormor att dividera med personalen bakom skynket framför cockpit. Hon stövlade iväg till sin plats och deklarerade högt "det är inget fel på mig och jag ska åka hem nu, jag brukar svimma i skolan då o då". Sedan vidtog närmare en timmas argumenterande, läkaren avrådde piloten att låta henne flyga med och mamman försökte övertyga den skeptiska personalen att de skulle få åka. Sedan tappade hon väl till slut besinningen och stack in huvudet till oss medpassagerare och ropade att läkaren var dum i huvudet. Och dottern som satt strax bakom oss skruvade upp tonläget till hysteri och vägrade följa med stewarden ut, vägrade även följa med flygplatsteknikerna som kom indragandes med en ståbår med spännbälten. Hon vägrade och skrek och grät tills de hotade med att hämta polis för att avvisa henne från planet. Då gick hon till slut av.
Jag har sett många tonåringar svimma, jag vet att deras blodtrycksreglering inte är färdigutvecklad, den hinner inte med när de skjuter i höjden. Nu hade en lång och tunn tjej fått stå i en varm transferbuss närmare tjugo minuter innan hon kom ut i hettan och dånet och avgaserna intill planet, inte konstigt att hon dråsade i backen. Men jag vet också hur strikta reglerna är kring flyg. Halvan och jag har varit med om ett flyg som avbrutit starten och taxat tillbaka till gaten när en äldre herre tuppat av en kort stund i sätet.
Det man kan säga är att det inte är nån idé att argumentera när piloten väl bestämt sig, för man är rätt bränd för att få flyga med iallafall det bolaget i framtiden om man krånglar.
Så otur för tjejen och bökigt för alla inblandade med försening och tjafsande och bagage som ska lastas av. Sensmoralen är nog helt enkelt den att drick vatten och håll dig på fötter när du ska borda ett plan, svimma får du göra hemma.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards