Direktlänk till inlägg 25 oktober 2016

Facit under bilden.

Av ohejdat - 25 oktober 2016 18:09


Nån som kan gissa vad som vankas till tisdagsmiddag?


Queneller av insjökrokodil,
ska bara sno ihop en vitvinssås till också.

 
 
Ingen bild

Malin

26 oktober 2016 07:52

Gott! Sås Nantua är väldigt gott till. Har du sparat kräftskalen? Om inte så lägg resterna i frysen nästa gång så att du har dem till hands när nästa gädda är fångad.

ohejdat

26 oktober 2016 12:35


Det där måste undersökas. Sparade alla skaldjursskal ett tag, men till slut så blev det för fullt i frysen. Tack för tipset.

 
Ingen bild

Humlan

26 oktober 2016 08:15

Insjökrokodil???
Är det gädda eller?

ohejdat

26 oktober 2016 12:36

Jepp det stämmer :-)

 
Ingen bild

Malin

26 oktober 2016 14:41

En liknande sås på hummerskal blir nog också väldans gott! Jag brukar göra sås Nantua efter Anne Willans bok "Kokkonsten". Om du inte har den boken så kan jag verkligen rekommendera den. Den är ingen ren kokbok utan mer som en avancerad uppslagsbok/teknikbok (för särskilt intresserade) och med utvalda recept: -)

ohejdat

26 oktober 2016 17:10

Låter intressant och borde funka även för mig som har drabbats av kokboksallergi på äldre dar. ;-)
Har ett tips tillbaka; "Matmolekyler" av Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström, en liten lättsam och lärorik bok om kökets kemi mest.

 
Ingen bild

Malin

26 oktober 2016 21:12

Haha, den har jag ju redan: -)
Kolla om Kokkonsten går att köpa fortfarande. Jag köpte min för ca 25 år sedan.

ohejdat

27 oktober 2016 16:32


Har kollat in Kokkonsten på Bokbörsen som är en himla bra samlingssida för begagnade böcker från både privatpersoner och antikvariat. Där fanns flera exemplar, även från den första inbundna utgåvan :-) gillar "fina" böcker.

En annan bra bok är Michel Jamais bok om att kombinera vin och dryck, glömt namnet, men den används på sommelierutbildningen på Grythyttan så den är väldigt grundlig.

 
Ingen bild

Malin

31 oktober 2016 11:00

Hans böcker måste jag kolla in. En snabbkoll på Internet såg mycket lovande ut.
Jag har Kokkonstens första och inbundna utgåva. Det är verkligen en fröjd att bläddra i och njuta av.

Jag hoppas att ni hittar ett bättre ställe att äta middag på nu ikväll?

ohejdat

1 november 2016 09:48

Ja, den typen av kokböcker tål jag ;-)
Vi hade en fantastisk kväll på en ordinär strandrestaurang med fullpoängare i varje servering. Skulle kunna tänka mig återvända för de grillade små bläckfiskarna med knaperstekt vitlök till.

 
Ingen bild

Malin

1 november 2016 22:16

Vad skönt att ni hittade något bra ställe att äta på. Vi brukar alltid leta efter ställen dit alla "locals" går. Helst inga turister så långt ögat når och maten är bra ;-)

ohejdat

2 november 2016 11:51

Japp, locals är en bra indikator. Idag ska jag leta reda på nåt ställe som serverar kaningryta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards