Alla inlägg under september 2016

Av ohejdat - 5 september 2016 14:02


Går dåligt att fota samtidigt som man blir alldeles underbart påhoppad.

Av ohejdat - 4 september 2016 19:48


Jag är mer mosbricketypen när det gäller vägmat, men Halvan klämmer gärna en hamburgare.
Nu är vi två timmar hemifrån om herrn fortsätter att stå på som om han fortfarande var på fri fart-Autobahn.

Av ohejdat - 4 september 2016 17:04


Medan Halvan kör genom ett regnigt Danmark och magen börjar knorra så är det härligt att tänka tillbaka på fredagens finlunch i soliga Avize.
Anselme och Corinne Selosse driver mycket framgångsrikt champagnehuset Jaques Selosse på ett biodynamiskt vis (det är t.o.m svårt att få köpa en flaska som gäst). Huset är känt för otroligt krispiga lagringsdugliga viner. 2011 byggde paret Selosse om Chateau Koch till Hotel & Restaurant Les Avisés. Det har blivit ett vackert och exklusivt boutiquehotell med elva rum och en berömd gourmetrestaurang som drivs av Stéphane Rossillon som tidigare var närmaste medarbetare till Anne-Sophie Pic (Maison Pic i Valence), världens första kvinnliga kock som förvärvat tre Michelinstjärnor.
Jag hade bokat ett bord till lunchen, man blir serverad dagens trerätters för 39?. Och tro mig; det är värt det. Vi satt ute på terrassen och serverades av Nathalie Rossillon som var nästan fånigt lik skådespelerskan Maria Kulle.
Förrätt; halstrad tonfisk med melon och getostcreme. Varmrätt; torsk med grönsaker och svart ris med yuzuskum. Efterrätt; pannacotta med bär. Allt vansinnigt gott, torsken var nog den bästa jag ätit och jag har ätit många perfekta torskryggar i mitt liv. Och man svimmar inte av champagnelistan, det finns alternativ från 50? per flaska och uppåt. Sen får man stå ut med att det dyker upp eleganta fransyskor, nyrika norrmän och kineser som inte förmår uppskatta maten. Nathalie tog hand om oss alla.
Så vill du ha en fantastisk matupplevelse i en tjusig miljö när du besöker champagne så boka ett bord här. Lunch gör nog minst hål i plånkan. Det slår La Briqueterie och Les Berceaux med många torsklängder.

Av ohejdat - 4 september 2016 01:57


Fan.
Inatt sover man inte dåligt bara för att man lyssnar efter ljudet av krossat glas. Utan för att man ligger på en jätteplastsäck fylld med ljummet vatten. Jag snurrar ett antal varv i timmen, i vanliga fall alltså, det går liksom inte här. Tur chauffören verkar sova gott iallafall; sågverket är igång.

Av ohejdat - 3 september 2016 22:32


Men hallå?!
Ligger på ett skvalpande hav. Och ska försöka sova.
Man talar väl om ifall det är en vattensäng i hotellrummet när man bokar?
Och om man tänker dränka köttbiten i ädelostsås så talar man om det i menyn. Såpass mycket tyska kan jag.
Här står det bara att en tysk kviga fått avstå en marmorerad och senare mörad bit av bästa biten på ryggen.
Inte så bara ur kvigans synvinkel visserligen.

Av ohejdat - 3 september 2016 20:29


Tack för en orörd bil. Vi fyllde på med lite franska godsaker att toppa kartongerna med: senap, vinäger, korv, cornichons, paté. Återigen stötte jag på färska hasselnötter i den franska fruktdisken; är det nån som vet vad man gör med dem färska?
Sen drog vi norrut.
Nu på hotell i tysk håla omgiven av stora majsfält och man kan nästan höra en kille spela banjo.

Av ohejdat - 3 september 2016 08:08


Dags att stiga upp och påbörja resan från Reims. Som vanligt har jag sovit dåligt för att bilen är fullproppad med champagnelådor och står två våningar ner i ett underjordiskt garage. Utlandsregistrerad tungt lastad bil en huvudstaden i Champagne; ja vad kan den innehålla månntro? En törstig tjuv skulle hjula.
Så här såg bilen ut innan Halvan genomförde projekt ompackning. Nu hoppar jag in i duschen och ni kan väl hålla tummarna så länge va? Tack snälla :-)

Av ohejdat - 2 september 2016 18:59


Och på den en urblekt lapp där det står;
"Uniqment de rendez vous"
Alltså ungefär "endast efter överenskommelse".


Vi hade ju faktiskt bokat tid så klockan 10 ringde jag på klockan och damen öppnade muttrande nåt om klockan elva (?), men vi fick komma in och hälsa på patron och på katten och lämna en flaska hjortronvin och smaka på både Brut och Extra Brut. Patron bullrade och skämtade på franska och brydde sig inte så mycket om vi förstod eller inte, han höll på att göra iordning provflaskor från de olika faten. Madame ville ha cash så vi fick ta en promenad till bankomaten på torget. Jag hade gärna velat fråga henne om ålder, men jag tror det är mycket franskt oartigt väl? Det verkar iallafall som om man åldras vackert av champagne.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards