Alla inlägg under september 2016

Av ohejdat - 10 september 2016 16:54


Nä faktiskt enbart äpplemos som blev vackert rosa av att de röda äppleskalen fick koka med. Precis som vindruvor funkar, man tar färgen från druvskalet.

Av ohejdat - 9 september 2016 17:22


Kunden *pekar på ett boxvin vars förpackning är cylindrisk:
"Är det här vinet tungt?"
Jag:
"Ja alltså, det är ju tre liter i de flesta boxarna, så tre kilo väger det ungefär."
Tänk va man kan va skojig på jobbet då. Trevlig fredag på er!

Nu ska jag strax åka och lämna tillbaka ett kilo havskräftor som luktade unk när vi öppnade hinken. Malin; du ska få din lista på söndag.

Av ohejdat - 8 september 2016 15:13


Det blir ju inte mycket av varje sort, men det är trevligt att skörda i egen trädgård. Vi väntar ännu på första skörden av päron, bigarråer, valnötter och vinteräpplen. Men persikoträdet och äppelträdet ger såpass att man bör gallra för att skona grenverket, de gula hallonen har gått på sparlåga denna torra sommar, medan björnbär och druvor verkar ha trivts gott. Och ena sortens jordgubbar verkar på gång att leverera en andra skörd.

Snart dags att ge sig av till flaskbanken.

Av ohejdat - 8 september 2016 10:43


Ja, var lägger ni era?

Av ohejdat - 8 september 2016 08:38


Vi köpte en bostadsrätt igår.
Tillsammans med Halvans grabb som blivit ensam kvar i en hyresfyra som tickat retsamma hyrestusenlappar varje månad.
Det var förstås lite kul och spännande för en avdankad mäklartant. Men avtalsskrivningen igårkväll lämnade en del övrigt att önska. Sicken slarvig mäklarspoling! Jag kände igen typen direkt. Det började redan vid den oengagerade frågan om kaffe: man kunde känna den sura lukten av bryggkaffe som stått på värmeplattan några timmar, så: nä tack. Eller egentligen startade det redan på eftermiddagen då avtalet kom på epost: Halvans adress var fel, trots att jag skickat samtliga personuppgifter snyggt listade i ett mail.
Petitesser kan man tycka, men sen när han gick igenom avtalet, så blev man riktigt matt på honom. Det här var på Sveriges största mäklarbyrå, samma byrå jag jobbade på tidigare fast i Göteborg. Och det har väl hänt en del sedan dess, men formalian kring ett bostadsrättsköp är intakt. Avtalen ligger i ett affärssystem som justerbara förlagor, där man skriver ut de självklara paragraferna och justerar de som inte är applicerbara i den specifika affären. Men det hade inte den här spolingen tid med. Trots att säljaren överlät en obelånad bostadsrätt, så stod alla krångliga partier kvar kring lösande av säljarens lån på tillträdesdagen kvar och mäklaren löste det hela genom att helt sonika hoppa över det. Han hoppade över rätt mycket; förklarade inte vad andelstalet innebär, eller föreningens viktigaste dokument: lägenhetsförteckningen och hur pantsättning går till genom notering i densamma, ej heller informerade han om pantsättningsavgiften. Eller om bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Nej, han fokuserade på två saker: eventuella tvister, eller "tjafs" som han upprepande kallade det och huruvida vi ville skriva på ett medgivande att han fick göra reklam hos grannarna för försäljningen.
Men säljaren verkade vara en hygglig och rejäl karl och det är ju avsevärt viktigare än att mäklaren är det.
Nåväl, nu är det gjort iallafall, vi har alltså pinkat in oss rejält i ett bostadsrättsköp i en minst sagt överhettad marknad till ett rekordpris, på en lägenhet som redan är helrenoverad, så det enda mervärde man kan tillföra är slitage. Jag och Halvan som själva alltid köpt skruttiga, gärna lite inrökta bostäder som man kan höja värdet på. Men så resonerar inte grabben, han ville flytta in nyckelfärdigt så att säga, ska tydligen också köpa flyttstädningen av hyresrätten. Det är en annan generation nu.

Av ohejdat - 7 september 2016 12:50


Eller är det inbillning?
Har ni också lagt märke till det?
För jag tycker mig se en ny buffétrend, där man lägger upp det man bjuder på som ett slags landskap på en jättebricka. Typ en flod av kex mellan två berg av korv och skinka åsså lite druvklasar här å där som buskage.
Så utomordentligt dumt.
Kan förstå om man vill lägga upp en fruktsallad så, men inte när man blandar matvaror av de mest skilda slag och kex blir inte särskilt goda av att ligga och knö med gurkskivor. Och den som är allergisk mot ägg kanske inte kan ta av ostbitarna som dråsat ner över de pyntade halvorna.
Och hur plockar man ihop resterna? Pytsar ner rubbet i komposten direkt kanske.

Det var dagens viktiga fråga det.

Av ohejdat - 7 september 2016 12:18


Skitkonstigt väder minst sagt.
Typ 23 grader och 200% luftfuktighet.
Det här är Dante imorse i skogen före matte satte saxen i pälsen i två timmar. Sen tyckte han att det räckte, basta!, nu får det vara nog och fick ett toksprallanfall så han fastnade och drog av min halskedja(tur det). Nu vilar han som vanligt ut i garderoben medan jag håller tummarna för Halvans grabb som lagt "all in" in en budgivning på en tvåa. Även i Glosoppestan har priserna åkt raket.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards