Alla inlägg under augusti 2016

Av ohejdat - 6 augusti 2016 16:08


- Har ni ett engelskt öl som heter Pint?
- Menar du alltså att det finns ett öl som heter pint som glasstorleken man brukar servera öl i?
- Det vet jag inte.
- Men du letar alltså efter ett öl som heter Pint, vi har tyvärr ingen, vill du att jag kollar i datorn ifall någon annan butik har den?
- Nej, den är mörk.
- Så det är en stout eller en porter kanske?
- Det vet jag inte, kan den stå nånstans på den här hyllan?

Av ohejdat - 6 augusti 2016 10:55


Kräftorna är kokta.
Det är lördag.
Vi har flaskgympat och härjat runt i butiken till en minut i tio.
Halvan ska på reaggekonsert med Dante och herr Martini.
Bästa frågan igår; finns det alkoholfri snaps?

Av ohejdat - 5 augusti 2016 10:27


Igår kommenterade jag en kunds rejäla krondillsruska som stack upp ur matkassen; "åh är det dags att koka kräftor kanske?"
Jo, det var det förstås, men först skulle han ut och fiska. Ville jag kanske köpa?
Om jag ville!
Så imorse mötte jag två trötta och lite leriga gubbar på en parkering och fick med mig tre kilo hem. Inga bamsar, mest ganska små, men kul att kunna bestämma sältan på koket själv.

Ett husmorstips:
Vid kokning av skaldjur: använd inte jodberikat salt som Jozo utan använd grovt havssalt, joden ger en liten bismak. Det finns tvåkilospåsar med havssalt att köpa på typ Coop Forum och större ICAaffärer.

Av ohejdat - 4 augusti 2016 14:54


Igår hade vi besök i butiken, lika ovälkommet som musen under diskhon tvättstugan:
Proffstjuvar av utländsk härkomst med en förmodad beställningslista. Jag tror min tjuvradar faktiskt fortfarande funkar sedan jag som ung jobbade på häktet i Göteborg. Och igår gav den utslag på en pimpinett ung dam med en i sammanhanget mycket praktisk ovanligt stor handväska, samt en kille iklädd en stor och vid parkas. Hon svarade mycket undvikande när jag erbjöd hjälp och hans huvud snurrade som på en surikat på andra sidan hyllan. Så jag jagade ut en kollega från lagret och sen så surrade vi som två synnerligen irriterande getingar kring det unga paret som uppträdde som om de inte kände varandra. Vi har en del flaskor med en prislapp runt tusenlappen. Och de var definitivt målet. Men de ställde till slut ifrån sig sina presumtiva byten och tjejen seglade rätt ut genom kassan, medan parkasen pliktskyldigt köpte två burköl.
Jag blir väldigt arg, får ett rejält adrenalinpåslag när sånt här händer. Om nån är hungrig och stjäl nåt att äta är nåt helt annat. Det här är mer på nivå; de dumma svenskarna med sitt Systembolag och inga varor är larmade; det är som att sno godis från barnungar. Inte i min butik. Morr.

Dante tog ett morgondopp imorse . Man vet inte när sista sommardoppet sker.

Av ohejdat - 3 augusti 2016 06:49


Musen mötte sitt öde i fällan igår. På fjärde försöket. Måste säga att kommentarerna på Clas Ohlsons hemsida hjälpte till, möss engagerar, tror att det var närmare 30 kommentarer just på denna typ av fälla; där man ingående berättade om hur man lyckats eller misslyckats i jakten på att fälla ett byte.

Dante tyckte musen verkade mycket intressant när Halvan förstås inte kunde låta bli att vifta med den framför nosen. Hoppas han kommer markera nästa gång vi får objudna gäster. Hunden alltså.

Igår kväll var vi ute på lokal med Herr och Fru Martini, för att äta en bit, dricka ett glas och lyssna på Carla. Den mindre kände av bröderna Jonsson från Eldkvarn. Han framförde en rad låtar mest av sorten som "inte fick plats", eller "valdes bort i sista omgången" osv. till det och det albumet.
Mellansnacket var allmänt nostalgiskt; när han och Håkan Hellström filade på varsin låt klockan fyra på morgonen i hans lilla lägenhet på söder, eller när de smyglånade ABBA:s prylar i studion på nätterna eller den ryska banantårtan efter gigen från ett numera nedlagt konditori i Glosoppestan. Så det verkar som medan Plura ofta gräver bland barndomsminnena, så gräver Carla i karriärminnena mest. Kanske ser han mera tillbaka, medan den mera framgångsrike brodern har fullt upp fortfarande.
Undrar om de är vänner.

Idag blir en lång dag, först långis med Dante, sen storhandla till åttiotaggarna och röja deras kök, tydligen är frysen i akut behov av avfrostning. Sen ett långpass i butiken som avslutas med ett flaskgympapass. Det blir bra: solen skiner och musen är fångad!

Av ohejdat - 2 augusti 2016 13:46


Förbaskade listiga mus som inte går i fällan.
Han vågar till och med gnaga på själva locket över betet.
Har gillrat fast en oemotståndlig godbit; en halv cheeseball, men musen har fattat att det blir slut på det roliga om man lyfter på locket.
Läste mig till att fällan ska placeras så musen måste komma rakt bakifrån, men rackaren gick inte på det ändå.
Och har åstadkommit gnagmärkena under tiden jag varit borta från imorse; det härjas runt här hemma på dagtid alltså. Var håller musen hus när den inte knaprar på fällan då? Ligger i våra sängar som en annan Guldlock kanske?

Av ohejdat - 2 augusti 2016 09:04


Det tar alltid emot att lämna jycken ensam hemma. Han vet precis hur han ska se ut, ligga med nosen nerborrad mellan två kuddar och se övergiven ut ända ut i trampdynorna.
Men nu börjar en intensiv jobbvecka. Att ha haft ledigt från fredag förmiddag ända till idag är sommarens längsta ledighet. Nu kör vi augusti ända in i kaklet. Är schemalagd fram lördagen den 27:e. Sen får vi se hur vi gör med flaskviftandet.

Har lärt mig ett nytt begrepp:
"Hedonistisk adaption"
Har ni hört talas om det?
Det innebär att nåt man njuter av inte längre ger samma tillfredställelse efter ett tag.
Tur man fick ge sig iväg till jobbet igen då.

Av ohejdat - 1 augusti 2016 11:07


Hänger i parken vid Nynäs slott. Skulle handla växter i Orangeriet, men:
"Stängt måndagar".
Snöpligt.
Halvan roar sig, har visst hittat ett Pokémongym.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards