Alla inlägg under augusti 2016

Av ohejdat - 14 augusti 2016 18:46


Glor på OS-golf och en trött hund.
Fortfarande mosig efter kräftskivan.
Vi härjade på verandan fram till klockan två. Halvan fixade goda Singapore Sling före och Irish Coffee efter och däremellan intogs öl och snaps till de bamsiga kräftorna. Och avslutningsvis GT till damerna och whisky till herrarna, så jag borde nog egentligen ha mer ont i håret än jag faktiskt har.

Halvan har ett underligt sätt att utöva värdskap på, hans normalt ganska buffliga sidor förstärks flera hundra procent; skäller ut Fru Martini som råkat ställa sin medhavda cheesecake på köksbänken just där han ska blanda drinkar, hutar åt mig under drinkblandandet för att jag pratar så han inte kan hålla koll på ingredienserna. Vägrar föreslagen brödkorg. Pratar om färgen på sin skit när han ätit blåbär medan vi äter efterrätt. Gnäller när jag vill sjunga en snapsvisa, ironiserar över Herr Martinis storlek på whiskyn. Och blev råförbannad innan gästerna kom för att jag hade mage att kritisera att han inte förberett skivan mera medan jag varit på jobbet från kvart över sju på morgonen till kvart i fyra på eftermiddagen och ändå fick ta tag i dukningen.
Det är ledsamt när Fru Martini hänger med ut i köket och passar på att fråga mig hur jag står ut och är han alltid så där mot dig? Och; så skulle jag aldrig acceptera att Herr Martini behandlade mig.
Nu är han och kollar på sitt Djurgården, bara att hoppas att de klarar att ge Elfsborg ordentligt med däng, det brukar vara en humörhöjare.

Av ohejdat - 13 augusti 2016 18:14

Av ohejdat - 13 augusti 2016 11:54


Den stora röda läskjätten är lika smart som vanligt.
Glasflaskor vid simbassängen.
För att folk vill ha en skärva eller två i foten kanske?

Av ohejdat - 13 augusti 2016 07:10

Kräftskiva ikväll.
Ska strax jobba.
Snodde ihop en Västerbottensostpaj utan skal nyss.
Dags att köpa en ny springform tror jag.

Av ohejdat - 12 augusti 2016 10:49


Imorse passerade jag och Dante en massa villaträdgårdar. Jag tror att de flesta som bor så numera, säkert vill bo i eget hus, fast inte ha en omgivande trädgård att sköta. Åtta av tio trädgårdar ser för trista ut. Gräsmattan den klipper de, men sen tar intresset och ambitionen slut. Nåja; några krukor med pelargoner och petunior vid entrén är rätt vanligt. Hos barnfamiljerna skymtar två blåa cirklar mellan grenar och grönska; den obligatoriska studsmattan och den numera likaledes självklara poolen. Det är väl därför de klipper gräsmattan så de har nåt att ställa dessa utrymmeskrävande plastprylar på. Idag såg jag plommonträd efter plommonträd, med dignande grenar och slokande bladverk. Ibland med grenar liggande på marken, uppgivna under frukttyngden. För ingen har brytt sig om att vattna dem eller gallra. På plommon ska man ta bort två av tre frukter, då blir den återstående skörden saftig och det blir fina stora plommon som orkar mogna. Och trädet orkar bära frukt varje år istället för vartannat. Men de vill väl kanske inte ha några plommon.

Av ohejdat - 12 augusti 2016 07:16


Hösten.
Blir lika paff varje år.
Imorse när vi var uppe och kollade Sarah knipa en tredje medalj så var det sex grader ute.
Och under arton grader inomhus.
Så Halvan satte ner foten så att säga.
Därmed satte jag på värmen kl 7 den 12e augusti. Måste va rekordtidigt.

Av ohejdat - 11 augusti 2016 23:16


- Var har ni whiskyn som det är en örn på?
*två unga herrar frågar*
-?
-Men där är den ju!
*pekar mot översta hyllan*
-Aha, ni menar Famous Grouse?
(...som det har en orrhöna på etiketten)

Av ohejdat - 11 augusti 2016 23:10


Vissa dagar.
Vissa dagar går det i ett.
Upp när väckarklockan på mobilen började väsnas vid sex.
Ut med jycken.
Hämta åttiotaggarmamman.
Skjutsa till grannbyn och ögonspecialist.
Å så hem igen.
Och så hem till mig o skutta i jobbarkläderna. Och iväg direkt omedelbums till jobbet, inte kul alls tyckte Dante.
Sen hem på lunchen och hundpromenad; skitkul! Tyckte Dante. Sen tillbaka och köra ända in i kaklet. Hem igen och gnaga revben med Halvan till Ett fall för Vera på Play medan Dante skavde märgben.
Nu sova.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards