Alla inlägg under juli 2016

Av ohejdat - 13 juli 2016 07:13


Det var otroligt vackert vid Stegeborg igårkväll.
Jag var chaufför, med stränga order från Halvan att inte köra på nån grävling (han ska byta in bilen på fredag).
Hamnkrogen bjöd på quiz, som vårt lag (givetvis) vann (mest beroende på Halvan). Vi fick ett presentkort som vinst som vi använde direkt för att lösa ut oss. För vi åt ju fiskgryta hemma vid Martinis stuga först och men så tog vi efterrätt på krogen. Créme Brulée, en av de bättre (perfekt temperatur och konsistens, möjligen lite för tunn sockeris) samt för de övriga: Irish Coffee, en av de sämre: spraygrädde funkar inte på varmt kaffe; smälter och försvinner innan man hinner säga skål.
Senare under quizens gång blev Fru Martini sugen på en drink och ville samtidigt bjuda mig på en alkoholfri dito. Visste att det skulle ta hus i helvete på Halvan på andra sidan bordet: han fullkomligt hatar alkoholfria drinkar på krogen, eller främst krogarnas sätt att ta rejält betalt för något utan sprit. Våra drinkar visade sig kosta 90kr inklusive 4cl sprit och 55kr utan. Halvan sa till servitrisen att han därför ville ha en fyra bredvid för 35kr. Hon såg förstås ut som ett frågetecken. Sedan tjatade han om detta ocker hela vägen tillbaka till stugan och tills Herr Martini kunde hälla upp en stadig konjak som fick tyst på honom.
I vanliga fall som restaurangchafför så hoppar jag över detta minerade område och beställer mineralvatten, det finns nämligen inte med sprit, så bevaras bordsfriden.

Av ohejdat - 12 juli 2016 15:56


På väg på kalas. Herr och fru Martini ska bjudas på fiskgryta med vitlöksbröd i deras sommarstuga. Jag har lagat basen hemma och tärnat fisken så den bara är att lägga i efter ett uppkok. Vi ska prova två nya vita bekantskaper från Tyskland till.

Sen ska vi på musikquiz. Halvan är värsta hajen på sånt. Dante är hos snälla grannarna. Han hade åsikter om bäddningen imorse. Som vanligt.

Av ohejdat - 11 juli 2016 17:54

Gav bort flädersaft och fick en stor skål gula bigarråer.

Av ohejdat - 11 juli 2016 12:23


Nä, jag är faktiskt inte med.
Inte med i tävlingen om vem som äger mest till slut.
Man skrollar igenom Fejjan och det kryllar av bilder på nyinstallerade pooler, nya båten, sommarstugan...jag är möjligen med i tävligen vem som hinner dricka mest champagne innan graven.
Jag är nöjd med en tjurskallig gubbe, en ohalt jycke och egna jordgubbar. Typ.

Trodde citatet kom härifrån, men hade fel, men Hylands hörnas ABC-bok håller än idag:
https://rigmormortis1998.wordpress.com/2014/06/29/svenska-folkets-abc-bok-1966/

Av ohejdat - 11 juli 2016 08:17


Letar matinspiration, vi ska hälsa på vänner på deras sommarställe imorgon och ta med middag.
Den här snubben skriver återkommande trista och oinspirerade recept i vår lokala blaska. Har aldrig läst och fått lust att laga till nåt han beskriver.
Men vad sägs om en fisksoppa och en cheesecake till efterrätt? Då kan man ju laga soppan färdig före och sen när man väl är där; ge den ett uppkok och tillsätta tärnad fisk och skaldjur. Och dill.

Av ohejdat - 10 juli 2016 20:39


Idag har det blivit tydligt; Dante har ont i vänstra frambenet; han linkar ibland och när han ligger så gnager han på benet som hundar ofta gör när en kroppsdel smärtar.
Fan.
Så vi sparar på stegen, på tråkiga promenader och åker till hundbadet istället för skoj och bus. Jag vill åka till Strömsholm och röntga, Halvan tycker det är onödigt, att det inte är någon idé förrän han har riktigt ont. Det ska ju inte finnas nåt att göra åt den typen av fraktur han har i armbågsleden.
Men ont ska han inte ha iallafall.
Basta.

Av ohejdat - 10 juli 2016 20:20


Cykelgästerna kom, sov och trampade iväg. Dessförinnan hann vi bjuda på tysk korv till tysk potatissallad och sydafrikanskt vin och avsluta med hemmajordgubbarna.
De är lite egna de där två; kör med papperskartor som kräver ett matsalsbord av våran storlek för att överblickas. Har nog inte tittat på en själv på tio år minst.

Framåt natten insåg jag att den där urinvägsinfektionen som smugit sig på mig och som jag hoppats kunna dricka bort och kissa ut, istället skruvat upp den fientliga nivån till "nu är det krig; nu drager vi taggtråd fram å tillbaka". Kan man dra på sig blåskatarr av allt svettande med flaskorna?, att man torkar ut? Tänk att man kan bli så ruggig och klen så hastigt. Satt i hetast möjliga badvatten i badkaret och drack granatäpplejuice (tranbärsjuicen var slut) när gästerna krupit till kojs.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards