Alla inlägg under juni 2016

Av ohejdat - 10 juni 2016 12:53


Suddiga bevis på att hundrasen barbet inte har hängande öron; det beror bara på farten.

Av ohejdat - 9 juni 2016 17:45


Men skärp er!
Sluta dela en massa lidande man ändå inte kan göra nånting åt.
Jag har sedan länge insett att världen är fylld med ondska och lidande. Men jag måste inte se det i mitt flöde på Facebook och Instagram.
Är vi överens?

Av ohejdat - 9 juni 2016 04:06


Kan ändå inte sova. Ska upp om två timmar.
Nåväl; igår var dagen efter det brann på två ställen i våran skog alldeles intill där vi bor. Som vi går i varenda dag; jag och Dante året om. Och det sas på nyheterna att dessa bränder förmodligen var anlagda. Igår gick vi upp i skogen för att titta på förödelsen. Då stötte vi på en man i tjugofemårsåldern. Han hade stannat sin moped av skotertyp, lagt sin hjälm på sitsen och stod och rökte medan han spejade ut över ett fält mot en dunge. Vi har gått i skogen säkert sexhundra gånger och aldrig sett nån göra så; stanna en moped vid sidan av stigen för att ställa sig att röka, dessutom på det där valhänta sättet med cigaretten mellan tummen och pek- och långfinger. Och det är alltså kruttorrt i markerna.
Jag hade tur att Dante tyckte det precis var lagom att göra nummer två så jag kunde stanna och kolla lite extra på killen (o ta bilden). Då kommer det en brandbil körande på skogsstigen och föraren ropar till killen att han absolut inte får kasta fimpen där och sedan frågar han killen om han vet ifall det går att köra ända fram till dammen där det brann dagen före. Killen svarar att han inte vet medan han fortsätter röka och erbjuder sig att springa bort till mig för att fråga om jag vet. Så han kommer fram med exalterad blick och jag svarar ropande till brandbilsföraren hur jag tror han ska kunna komma fram, alla stigar är rätt smala runt dammen. Föraren svarar att de fått larm om glödbrand och att de ska åka och titta till det, lägger i backen och drar.
Sedan knallar jag och Dante vidare och går runt dammen på en djurstig bland vass och snår. På andra sidan dammen ser vi plötsligt på avstånd mopedisten komma farande med hjälmen på o visiret nedfällt. I en riktning som är helt ologisk om man nyss stannat där vi stötte på honom och tagit en rökpaus för att sedan fortsätta färden. Vi ändrar riktning och följer efter, jag har definitivt taskiga vibbar nu; ska han stanna och "röka" nånstans igen? Men vi tappar bort honom och börjar gå hemåt tillbaka till vår sida om dammen. Då får jag syn på mopeden igen, den här gången utan hjälm på sitsen står den parkerad nära grillplatsen intill dammen. Killen syns inte till. Jag smyger in i buskarna och spanar, till slut får jag syn på honom, långt ute i det torrlagda vassområdet, att det är han är jag säker på för jag ser hjälmen, men jag ser inte vad han gör mer än att gå planlöst fram och tillbaka innan han försvinner.
Men var inte detta ett skumt beteende då? Eller var han bara en knäpp nyfiken typ som också ville se skadorna efter branden?
Alltså jag "luktade" pyroman lång väg om honom. Och inatt har jag sovit i gästrummet med fönstret mot skogen på glänt för att känns eventuell röklukt. Att inte brandmannen reagerade mera på en typ som står och röker under så konstiga omständigheter nära en anlagd brandplats?

Det gör inte saken bättre att han var rödhårig va?

Av ohejdat - 8 juni 2016 21:54

Det här, mina vänner, tror jag är en skakig bild på en pyroman.
Ska berätta imorgon eftermiddag, måste nanna kudden nu efter dagens långpass och inför morgondagens.
Godnatt! Sov gott!

Av ohejdat - 8 juni 2016 12:39


Just nu
Oväntat vatten från ovan, då blir det makrill i bilen på lunchrasten. Ska förstås jobba lite längre än schemat. Jag skulle hinna hem, men Dante är ju hos snälla grannen och då kanske han får syn på mig och stirrar upp sig om jag inte kommer och hämtar.

Idag
Har jag lärt mig att Pinot Gris, Pinot Grigio och Grauburgunder är samma druva, det sista namnet var nytt för mig.

Igår
Brann det i våran skog, då fick jag lite ont i magen när jag såg röken. Men det gick att stoppa efter ett par fotbollsplaner brunnit. Glad för regnet idag. Dante och jag skulle gå en kvällstur och inspektera, men kom bara till kabelgrävarnas färggranna "trådrullar".

Av ohejdat - 7 juni 2016 16:18


Farsgubben är numera bara skinn å ben, medan Ma fortsätter att vara rultig.
Hon äter nåt mystiskt näringstillskott, men bekymrar sig ändå för att hon själv inte får i sig tillräckligt med mat!; medan det är gubben som knappt kan hålla brallorna uppe längre.
Eftersom hon påstår att hon inte har någon aptit och att Pa aldrig äter upp allt på tallriken, så har jag accepterat att resonemanget att "det räcker så gott för oss med en portion att dela på".
Jag passade på att fråga ut farsgubben när hon var i källaren och duschade idag; varför trodde han själv att han magrat så och hade han nån idé om hur man kunde få stopp på det?
"Lite mera riktig mat" kom med ett generat leende.
Mera mat!
Herregud, jag insåg att karln svälter för att hans patologiskt självupptagna fru inte ser hans behov.
Antagligen går han inte omkring hungrig, men uppenbarligen får han inte i sig tillräckligt.
Hus i helvete tog det förstås när käringen kom upp och fick höra att det kanske var läge att kolla om de kunde få mat via hemtjänsten. Det gamla vanliga gråt och skrikföreställningen tog vid. Men jag måste se till att han får i sig mera mat. Så enkelt är det. Man överlever inte på vermouth och vodka och en eller två oliver (om man inte är Patsy i Abs Fab förstås).

Av ohejdat - 7 juni 2016 10:21


Vad hette det man gjorde på gympan?
När man släpade fram alla redskap och mattor, vilket när lektionen var slut man ångrade då allt skulle tillbaka på sin plats.
"Leka skeppsbrott"?
"Hela havet stormar"?
Det gick ut på att ta sig runt utan att nudda golvet, det var väl nån eller några som jagade en.
Nåväl; det är så det går till när jag och Dante går ut och solen redan hunnit börja steka svart hundpäls från en klarblå himmel; vi skuttar från skugga till skugga tills vi når den barmhärtiga skogen.
Det var som vanligt dåligt med lekkamrater i den bortersta men alldeles nyklippta rastgården. Men det duger att leka "datten" med matte en stund i brist på annat.

Idag ska vi åttiotaggarstäda. Och härja i egen trädgård.

Igår var vi alltså på tur, först till en klädoutlet eftersom Halvan inte kunde hitta några shorts i garderoben och förstås anklagade mig för att ha gömt/slängt de sista. Fast jag tydligt minns hur ett par ljusa tunnslitna shorts åkte i papperskorgen i Saigon i vintras när vi packade för att fara hem. Och det var inte jag som kasta.
Outletbutiken visade sig ha ett lite ovanligt sätt att sortera sina kläder; först efter herr och dam och sedan efter märke. Vilket innebar att man kunde leta efter shorts i stort sett överallt, dessutom på både sport- och herravdelningen. Vi blev matta redan efter en kvart. Åker folk alltså dit och tänker; jag behöver fylla på lite Whyred eller Henry Lloyd och sen blir det shorts eller skjorta i mån av tillgång?
Vi åkte därefter vidare för att göra det som vi är betydligt bättre på än att handla kläder; äta och dricka.
Hur det gick kunde ni läsa om igår.
Jag hintade lite försiktigt på Myllymäkis Instagram igår; att han kanske borde titta till sin servering i Julita, men den kommentaren städade han raskt bort.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards