Alla inlägg under juni 2016

Av ohejdat - 24 juni 2016 09:38


Vi är på väg till Göteborg. Dante är mer nöjd än det ser ut. Egentligen skulle vi åkt igår efter Bolaget stängt, men ingen var tillräckligt pigg för det.
Hur var dagen D då? Årets intensivaste dag i verksamheten (följt av dagen före nyårsafton). Det var inte alls så eländigt som kollegorna aviserat, förutom att ventilationen i butiken inte räckte till. Det luktade gammal gympasal och kläderna klibbade fast i den fuktiga luften.
Och jag kunde konstatera följande:
En snapssort var överraskande påtagligt mycket mer populär än övriga.
D-dagens kunder var också påtagligt yngre, jag tog leg ibland på tio personer i följd i kassan.
Öl och cider var dagens storsäljare. Sista timmarna sprang jag ut och in på lagret och bar ut flasklådor på förfrågan som jag skar upp och bara ställde vid rätt hylla så folk fick plocka ur direkt. Kändes lite som fågelmatning; vips flockades sparvarna och vips var det tomt och man fick fylla på foderautomaten igen.
Och redan första timman lyckades en kund punktera en ölburk som hann spruta ner mig och kassabandet innan jag tryckutjämnade med sprinten. Tänkte byta de ölstinkande kläderna, men köerna var för långa så jag körde på tills det självtorkade.
Man kan säga att kombinationsköp av höga aluminiumburkar och glasflaskor med kronkapsyl inte är att rekommendera. För de vassa kapsylkanterna är aluminiumplåten i burkväggen en enkel match. Så håll isär sorterna och packa i olika påsar hälsar tanten i kassabås 2.
Och jag önskar er en härlig midsommar oavsett eventuella myggor, regn och gräl om reglerna i kubb! Livet är kort och döden lång!

Av ohejdat - 23 juni 2016 00:07

Tröttare än trött.
Det värker och surrar i ryggen. Har laddat rödvinshyllorna till kvart i tio ikväll,
Fast det är riktigt kul med full rush i butiken.
Men herregud så sura en del kan se ut när de köar! Mungiporna hänger ner på axlarna.
Imorgon är det lönedag, sista dagen före midsommar och vi är tre man kort på grund av sjukdom.
Men det ska nog gå.
Halvan får väl skyffla in mig i bilen efteråt.

Av ohejdat - 21 juni 2016 22:11


Äventyren i spritbranschen fortsätter. Full rulle. Tre kunder hann glömma sina kreditkort i maskinen, en stackare hade tappat sitt kort, en glömde ett paraply, en annan gick ifrån en blomma (en margurit med minimidsommarstång), en annan en rulle snus. Några ville ha snapstips, en ung man förslag på dessertvin till jordgubbar. Ett gäng pensionärer slog ner som hökar på ett litet restparti av billig och morronsofferecenserad rödvinsbox. Chardonnaydruvans karaktär som ekad eller ståltanksjäst diskuterades med vetgirig och nyfiken herre. Kollegornas uttal av Taittinger korrigerades lite kaxigt, från Tejtinger till Tattangskär; (eller hur? om någon läsare kan franska). Ett seglarpar köpte all midsommardricka i petflaskor. En liten dam skulle ha hem "tantligan" och de ville ha nåt sött till kaffet och tårtan. Det är roligt och det är fullt ös, medvetslös.

Sen hämtade jag jycken hos snälla grannen och drog hem till åttiotaggarna, det brukar alltid vara en hel del att fixa till efter att snälla dottern varit där; och mycket riktigt; uppfällda parasoller som taggarna inte fixar att fälla, dynor kvarlämnade i trädgården, bilen lämnad utanför garaget, ett kylskåp fullt av mystiska pytsar med matrester ("jag hatar att slänga mat!"...kanske bättre syrran gör det?).

Imorgon ska jag och Dante mysa hela förmiddan innan det är på't igen.

PS. Falafeln var utmärkt, helt utan oönskade effekter som blomkålsscenen i "Picassos äventyr".

Av ohejdat - 21 juni 2016 12:33


Har inte ätit det sedan jag var student i Borås. Kanske jag svävar mellan hyllorna i butiken i eftermiddag.

Av ohejdat - 20 juni 2016 19:48

Idag knep jag en tjuv som stoppade ner en flaska sprit i sin ryggsäck.
Det kräver lite mod. Jag sa till honom att jag ville följa med till kassan och titta i hans väska. Först blånekade han och vägrade visa upp väskan, sedan gav han upp och plockade upp ett helrör vodka.
Efteråt fick jag höra från två kollegor att jag skulle släppt igenom honom och ingripit efteråt på andra sidan kassan. Samt ringt vakten. Hurdå? Jag tycker man ska uppmuntra och berömma en ny och oerfaren kollega som är uppmärksam och vågar ingripa, sedan kan man förstås förklara och visa hur man gör på bästa vis. Jag fattar fortfarande inte hur jag skulle kunna komma åt att ringa vakten (vi får inte ha privat telefon på oss) och hindra tjuven från att dra i väntan på lagens långa arm.
Det var det ingen som brydde sig om att förklara.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards