Alla inlägg under maj 2016

Av ohejdat - 10 maj 2016 20:50


For till åttiotaggarna efter jobbet, Ma hade skickat iväg Pa till ögonkliniken på egen hand. En dement åttiofemårig gubbe utan sina hörapparater och utan sin mobil? Och ögonkliniken ligger inte längre i själva sjukhuset utan mitt i Glosoppestans trafikerande centrum. Sen blev hon nipprig när hon insåg situationen; åh, jag kan ju inte äta nånting när jag är så nervös...
Nåväl, tre timmar senare levererades en trött liten vissen gubbe till grinden av en taxi; slutet gott, allting gott. Ja, efter att hon fått skälla på honom förstås.

Av ohejdat - 10 maj 2016 09:15


Tre dagar i rad har jag slarvat bort bilnyckeln. Letat som en tokig, idag till genomsvettig rygg, börjar om femton minuter, men måste pusta ut först.
Var den låg?
Under väskan, inte i, som jag letade igenom tre gånger.
Måste ha en bestämd plats, det här är inte bra för hjärtat.
Dante deppar i hallen, men jag kommer hem om bara tre timmar grabben!

Av ohejdat - 9 maj 2016 17:41


Idag har det nog varit årets varmaste dag här.
Dante har hängt hos snälla grannen; legat i gräset i skuggan och inte ens velat kissa.
Och jag har varit första dagen på nya arbetet. För att inte balansera på slak lina och råka snubbla till, så kommer jag inte blogga om det alls. Det finns en massa företagspolicys om sociala medier och sidoverksamheter och jag vill inte riskera att skriva nåt som nån gång hamnar under huvudkontorets lupp.
Blir inga fler bilder på alkoholhaltiga flaskor med kommentarer om innehållet heller.
Nu är det dags för måndagsklippet, först gräset sen Dante. På magen.

Av ohejdat - 8 maj 2016 18:06


Jag har ju gett Dante Bravecto som fästingsskydd i år.
Nu har jag läst på lite mer och det verkar som om det inte är så harmlöst som det verkade först. Jag som trulat och trugat i honom det. Många dräktiga tikar har förlorat valpar i USA, det finns en Facebookgrupp som samlar erfarenheter. Där verkar det också förekomma njursvikt och blodiga kräkningar. Så tänk på att läsa på ni hundägare som ännu inte valt mellan pest och kolera för er pälsbebis i år. Ni som har ljusa släthåriga familjemedlemmar borde kunna klara er med en koll efter skogspromenaderna. Vi som har hundar med tjockt svart lurv som går i skogen varje dag måste ju bara hitta på nåt aktivt skydd. Det har visat sig att fästingar sprider allt fler allvarliga sjukdomar än som tidigare varit känt och den risken är jag inte beredd att ta. Men vi får hitta på nåt annat.

Här ser ni Dante åka allmänt färdmedel i förmiddags på ungdomsbiljett förresten. Det klarade han galant förstås, fast jag fick lösa biljetten, han hade visst glömt börsen hemma; 12 spänn.

Av ohejdat - 8 maj 2016 17:51


Jag är rätt noga med att klappa till försommarens enstaka jumbogetingar. Vi har en perfekt kallvind för dem att försöka ta sig in i Guiness rekordbok i avdelningen för rekordstora bon. Jag har tagit bort många gamla bon på vinden, allt från lilla golfbollen till skräckstora handbollen (tyckte vid första anblicken det till och med var basket). Getingar bygger alltså nytt varje år, gamla bon kan möjligen få bidra med byggmaterial.

De här elektriska smällarna är himla fiffiga. Men; köp inte den här. Inköpt på Clas Ohlson förra året. Fiffigt ihopfällbar, men där tar plussen slut. Kräver tvåhandsfattning om man inte är utrustad med rejäla karlnävar; för två knappar ska tryckas in samtidigt som man smäller till flygfät. Och; man ska inte va vänsterhänt som jag, för knapparna sitter på fel sida och gångjärnet för ihopfällbarheten skapar en distans om man jagar getingar mot fönsterruta, vilket man ju oftast gör, det har man inte råd med; att otäckingen smiter ut åt sidan bakom pelargonen.
Så leta smällare nån annanstans och berätta gärna var ni hittar en bättre.

Av ohejdat - 8 maj 2016 09:25


Halvan ska till Långtbortistan.
Den lustiga dansen som förberedelserna innebär tager vid.
Var är skohornet?
Eller rättare; var ha du gjort av skohornet? Och var är förbandslådan?
Skohornet låg i hans handbagage sedan Japan och lådan på hyllan nedanför den hylla den brukar ligga på i garderoben.
Medan han rakar sig tio minuter efter planerad avfärd viftar han med nässprayen; jag tror jag ska lägga ner den i necessären, men nej; viftandet betyder att jag ska leta efter en annan påbörjad förpackning. Det finns tre nya på hyllan i skåpet, men han ska ha en öppnad med.

Före dansen började skulle han göra en utskrift på den alldeles nya skrivaren, en utskrift han kunde gjort igår. Men här gäller sista minutens princip och att komma genomsvettig till tåget.

Dante å jag har satt oss i bilen för att slippa de sista turerna i tangon. Vi ska efter avlämning åka till verkstan och lämna in bilen och sedan ta en långpromenad hem. Och pusta ut.

Av ohejdat - 7 maj 2016 13:42


Igår gjorde vi skogen, gick en vindlande vandringsled genom gammelskog runt en göl. Snubblade på granrötter, grävde ner matsäcksbenet i vitmossan och mötte en ganska nyvaken padda (nej; mördarhunden var så gott som ointresserad).

Idag har vi gjort stan; jagat en samojed (i en rastgård) och druckit medhavt vatten medan husse hade glassfest på Glosoppestans trevligaste utecafé. Även toaletten är rart inredd som synes.
Och hejat på Prideparaden, som var imponerande lång och livad i denna fördomsfulla byhåla.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards