Alla inlägg under februari 2016

Av ohejdat - 13 februari 2016 16:29


Har kört två ankor i 100 grader i tio timmar efter att ha marinerat dem ett dygn med soya, chil, ingefära, vitlök och risvinäger. Det doftar ljuvligt.
Vi har varit i rastgården och Dante har kört kapplöpning med den finska lapphunden Teo. Har inte sett honom springa så fort nånsin. Sen var han en ovanligt följsam stadspromenadsvovve, helt slutkörd antagligen.
Snubblade på två lampor på 70%-rean, är lite svag för färgade tygkablar. De ska förhoppningsvis sitta över köksbänken. Hoop By Rydén, aldrig hört talas om eller sett förut, hiss eller diss?

Snart kommer gäst, det ska lagas apelsinsås till ankan och stekas kardborrerot. Och fixas med förrätten; pilgrimsmusslor stekta i schalottenlökssmör.

Av ohejdat - 12 februari 2016 14:18


Etthundrasjuttiosju 117 anmälningar hos Konsumentverket, det är inte dåligt jobbat.

Av ohejdat - 12 februari 2016 13:53


Var ju lite väntetid på mina valda böcker...
Jag läser allt utom spänning, typ deckare och thrillers (vad är skillnaden egentligen numera?, den ena är lite ondare än den andra?).

Av ohejdat - 12 februari 2016 10:15


Jag har bestämt mig för att köra en egen sorts fasta från till påsk; jag skippar Facebook och Instagram. Ska läsa bok istället. Har blivit lite övermätt på uppdateringar av alla slag; både typen "jag hatar SJ" när tåget är försenat och den mera positiva varianten med en bild på ett fat semlor eller bruna fötter vid poolen. För att inte tala om delningar av typen "Nu får det vara nog" och så kommer det nåt smygrasistiskt. Det ska bli intressant, jag går ju in och kollar flera gånger om dagen.

Av ohejdat - 11 februari 2016 16:23


Har köpt en ny mobil till åttiotaggarpappan. Han har tappat den gamla i backen så displayen är svart.
Med risk att ha missat nåt; men den här verkar riktigt lovande. Stora tecken, bra skärmkontrast, upplysta knappar, inga sidoknappar som fumliga fingrar råkar trycka på och vikmodell=ingen risk för fickringning. Och åtta dygns passningstid.
Nu ska jag ju inte ropa hej förrän jag vet om det går att lära en 85-åring att ringa och svara på den. Men den kostade 300 spänn på nätet, utan abonnemang.

Av ohejdat - 11 februari 2016 10:28


Det här är inte Dante.
Tack och lov.
Det här är en hund som fotats på ett holländskt djursjukhus:
Ett märgben har fastnat bakom underkäkens framtänder. Han måste sövas för att de ska kunna såga bort benet.
Jag försöker köpa ben som är så långa eller vida så att detta inte ska kunna inträffa. Dante ligger definitivt i riskzonen med sitt benbeteende. Han gillar nämligen att kasta upp dem i luften och fånga dem i käften om och om igen. En fördel är dock att han inte äter nåt eller tuggar på nåt när han är lämnad ensam. Jag kan lägga fram ett alldeles nytt ben eller en torkad knorr, men han låter det vara tills jag kommer hem. Så skulle olyckan vara framme så kommer vi åtminstone upptäcka det direkt.

När jag köper ben så skippar jag paketen med "servettringar" och går in för "toapappershylsor"; där blir det lite extra jobba att försöka komma åt det göttaste längst in.

Av ohejdat - 10 februari 2016 18:23


Vad sägs om att kalla den där kross pinnen för stöt? Eller ännu elegantare; pistill?

Av ohejdat - 10 februari 2016 18:07


Det finns dropin hos distriktsveterinärerna i Glosoppestan, idag mellan 16-18.
Eftersom vi hört om att fästingarna redan är ute och kliver, nyväckta och blodtörstiga och jag själv såg en röd liten jäkel försöka lifta med Dante igår så var det dags.
Halvan ville inte han skulle ha fästinghalsband i år, utan att vi skulle prova med Bravecto: en tuggtablett som ger skydd i tolv veckor. Det aktiva ämnet stannar i underhudsfettet och fästingarna dör när de försöker bita sig fast. Blir lite dyrare, men smidigare och estetiskt bättre än ett alltmer lortigt vitt gummihalsband som ska av vid lek och bad. Biverkningar verkar bara vara relaterat till själva intaget av medicinen; Ulrikrisk.

Så fem över fyra kom vi in, Dante var väldigt misstänksam, han är väl veterinärtraumatiserad för livet efter kastreringen antar jag.

Framförde mitt ärende till sköterskan som försvann iväg till en kloklippning. Vi ägnade oss åt motvillig hundvägning; 29,5kg under tiden. En briardhusse anlände, skulle vaccinera sin oroliga kille som lämpligast fick sitta kvar i bilen och vänta. Veterinären susade förbi med svettig panna och fick besked om vikten. Kloklippta schäfervalpen kom ut med sin husse med sköterskan och veterinären kom med ett gult papper hon räckte till sköterskan. Schäfervalpshussen betalade och gick, med kvitto och recept. Sköterskan ropade upp Dante och undrade vad för vaccination det var som han skulle ha? Jag blev lite förvånad; nej men han ska ju bara få ett recept på fästingmedel? Det var ju briarden som skulle vaccineras. Men oj, sköterskan fick springa ut på parkeringen och haffa schäfervalpshussen som hade fått receptet på fästingmedel för hund i viktklass 20-40kg.., den lilla tiken vägde nog ännu inte ens fem kilo.
Sen fick jag receptet och läste att jag skulle ge en tablett i samband med måltid, men receptet var på 3x2 tabletter (det blir tre tillfällen per år om man ska täcka hela fästingsäsongen). Så jag frågade veterinären om det egentligen skulle stå att jag skulle ge två tuggtabletter per tillfälle? Hon ryckte tillbaka den gula lappen och insåg att hon förskrivit två års förbrukning; dosen och styrkan var rätt, men inte förpackningen. Så hon handändrade med bläck så pappret gick sönder. Till slut skrev hon ett helt nytt medan sköterskan började skriva in briarden med fel personnummer...

Men det kostade inget iallafall, men än ett lite naggat förtroende hos en lite bränd matte.

Syns det att han är nyklippt?

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards