Alla inlägg under januari 2016

Av ohejdat - 16 januari 2016 20:23


Vissa dagar är det tur man har en hygglig hund. När maken är butter, grinig och ifrågasätter varje beslut man tagit på egen hand.

Och givetvis fortsatte rörmokaren sin skräddarsaga på temat det bidde visst inte av den här gången heller.
Ikväll lördag alltså kom följande sms.

Och så ägnade jag lördagen åt att köpa en hel kasse glödlampor till Ma som hon längtat så efter (hon köper inte mina LED-argument). Och hur glad blev hon då; "det var ju synd att jag inte visste det, för det var några andra saker jag hade velat be dig om". Tacksamheten stod som ni förstår som spön i backen.

Av ohejdat - 15 januari 2016 11:28

Av ohejdat - 15 januari 2016 08:37


Är Quentin Tarantinos nya film värd lite mer än tre timmar av ditt liv? Och ett ganska stort uttag ur din biokassa?
Det skulle jag och Halvan ta reda på igår tillsammans med ca 70 av Glosoppestans invånare. Här har det inte gått att ordna en duk för 70 mm Panavision, men det räckte gott som det var.

Jo, svaret kommer direkt: det är den. Fast den är inget mästerverk, snarare en konceptfilm; så här ser en western ut om Tarantino gör den. Och dialogen är som vanligt härligt skruvad. Men splatterupplösningen, med generösa mängder blod och hjärnsubstans är faktiskt lite trist och fantasilös, som om Tarantino tänkt; asch, nu är filmen snart föör lång, jag måste raska på och jag kan inte komma på några varianter; vi kör ett hjärnsprut till.

Läste några recensenter som reagerade på "kvinnovåldet i filmen", mot Jennifer Jason Leighs rollkaraktär. Men som Halvan sa: hon fick precis lika mycket stryk som om hon varit en tillfångatagen manlig brottsling. Och det finns inte ett spår av sexualiserat våld. Fast i slutet ser hon värre ut än huvudrollen i skräckfilmen "Carrie" om ni minns.

Så om du är bekant med Tarantino och uppskattar de flesta av hans filmer så tycker jag du kan spendera tiden och pengarna. För en oinvigd är det nog bättre att stanna hemma och se "Pulp Fiction" eller ännu hellre min favorit "Reservoir Dogs (De hänsynslösa)". Den är den absolut bästa introduktionen till Tarantinos grymma filmvärld.

Av ohejdat - 14 januari 2016 15:21


Kanske tur man inte försökte hanka sig fram som konstnär. Ett självporträtt med galen kolorit. Sånt som dyker upp i källaren hos åttiotaggarna när man städar efter att snälla dottern varit hemma och roat sig med att rota runt överallt.

Av ohejdat - 14 januari 2016 09:04


Det är minus fjorton ute och bara drygt arton inne; jag släpper ut den goa stugvärmen till badrummet som fortfarande är utan väsentligheter som element, handfat och toalett. Det sägs att Ior the Plumber ska komma på måndag, fan trot.
Men jag ska passa på att stryka lite färg på dörrkarm och fönster och då behöver virket vara tempererat.
Sen är det dags att fara till Systembolaget och fylla upp pyttebilen med åttiotaggargodis.
Dante tycker vi kunde ta å stanna hemma och bygga en igloo åt honom i trädgården istället. Där skulle han ligga å chilla å käka snö hela långa dagen. Igårkväll ylade han i sömnen; ett långt utdraget sorgligt varglikt yl, Halvan trodde ljudet kom från teven.

Av ohejdat - 13 januari 2016 17:34


Ikväll blir det upp till bevis. Fast det syns ju skillnad till och med på iPhonebild.

Av ohejdat - 13 januari 2016 14:13


Den här killen har precis stulit och tryckt i sig en stor skalk parmesan som var ämnad till fåglarna. De senaste dagarna har han verkat närmast omättlig. Nu går han och stryker längs med köksbänkarna och elaka matte har lagt fram ett par retsamma skivor av underbart väldoftande entrecôte på skärbrädan som ett stresstest.

Hittills har Dante ju varit närmast löjligt lydig med vad som är hans och inte. Han har inte ens rusat fram för att nappa åt sig om jag tappat lite hundgodis på golvet, utan har snällt inväntat klartecken.

Han blev bannad när han snodde diskborsten från diskbänken en gång som valp när han precis nådde upp till kanten med nosen. Idag skulle han lätt kunna ställa sig stödd mot framtassarna och utan ansträngning glufsa i sig allt på bänkarna. Nu får vi se om det är slut med att räkna med att det som ligger framme ligger kvar.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards