Alla inlägg under januari 2016

Av ohejdat - 26 januari 2016 06:31


Medan Halvan nöter ut den ena resebyråtjejen efter andra i jakten på korrekt information, hänger jag på gatorna utanför.

Har aldrig sett liknande intensivt gatuliv nån annanstans. Det passerar ropande skoputsare, skärslipare och skrotsamlare. Den tjuriga fruktförsäljaren buntar sina longan och rambutan i lagoma försäljningsportioner. Bokhandlaren sitter på en pall utanför butiken och plockar vant sin spretiga skäggstubb med pincett. Rammakaren får hjälp av honom när han ska vingla iväg med en nyramad duk med en jättebukett i akryl. Färska kokosnötter med ett sugrör kostar knappt sex spänn från en förbipasserande vagn.

Tjejen som kränger solglasögon är ganska påstridig, hon tycks tänka; jag ser ju att du använder solglasögon så du kan väl lika gärna köpa ett par till av mig, istället för att sälja in sin vara till nån som är utan. Och coola backpackers med gudibrallanbyxor, piercings och dreads passerar och försöker se så hemtama och blasé ut som möjligt.

Av ohejdat - 26 januari 2016 04:23


Pho, uttalas fö, är en nudelsoppa som äts till frukost och som nattamat. Baseras på oxbuljong, kryddas med koriander och stjärnanis och innehåller förutom nudlar allt möjligt som ägg, tofu, korv, köttbullar, lök, pak choi... ja, pho är nog Vietnams motsvarighet till pyttipanna.

Nu fortsätter vi visumfixandet, in i Kambodja kommer vi, men kommer vi ut?

Av ohejdat - 25 januari 2016 19:17


Så brukar det ju stå på en del svenska matställen. Här är det visst inte så noga. Jag åt i alla fall en tallrik av husets nudlar, medan han som verkade vara restaurangens kassör ropade till sig en kille på en skoter och beställde en mugg nudlar av honom istället. Och tjejen vid bordet intill köpte frukt och bröd av två gatuförsäljare och satt och mumsade på.

Nu är klockan kvart över ett här och vi borde sova för att få ordning på dygnsrytmen.

Av ohejdat - 25 januari 2016 19:03


Snacka om att skjortan matchar bordduken. Här håller han på och prutar på en nagelsax som gatuförsäljaren ville ha två dollar för.

Av ohejdat - 25 januari 2016 18:59

Skotrar åsså en massa råttor. Stora bamsingar som sprang gatlopp runt fötterna. Halvan tycker jag ska lägga ner barfota i sandaler-utstyrseln.

Av ohejdat - 25 januari 2016 18:51

Full fart på dem och man får bara ge sig den på att korsa gatan, så rakt och tydligt beslutsamt som möjligt.

[Bild]

Av ohejdat - 25 januari 2016 15:19


Frukten på hotellrummet väcker frågetecken. Den där rosa i bakgrunden har jag stött på förut med svartprickigt vitt fruktkött, men namnet har flugit ut. Men de där två i förgrunden, helt nya bekantskaper, lite lika persimon kanske. Nu ska vi bara pusta lite. Sen är det väl dags att ge sig ut i kvällens vimmel. Det är skotrar överallt.

Vi har fortfarande inte klara besked om vi behöver visum för att resa tillbaka hit till Vietnam från Kambodja. Våra visa till Kambodja är klara. Men Vietnams regler är synnerligen oklara. Det råder visumfrihet för svenskar, men då för max 15 dagar och en gränspassering.

Av ohejdat - 25 januari 2016 00:36


Det här med att resa långt och länge och byta flyg å så där.

Som Halvan är van vid i jobbet. Det är inte så himla jobbigt när man har tillgång till all bekvämlighet som erbjuds i loungen här i Dubai. Nu har vi fått gratis massage, putsat skorna, ätit sashimi och pärlhöna med champagne och sovit några timmar i tysta loungens vilsängar.

Väntar dock på att Halvan kanske blir portad från sin binge snart. Sova tyst är inte riktigt hans grej.

Då får vi väl masa oss iväg och äta lite champagnefrukost innan nästa flyg går. Fem timmar kvar att slå ihjäl.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards