Alla inlägg under januari 2016

Av ohejdat - 4 januari 2016 13:34


Dante sprallar i pudersnön. Rusar runt, borrar ner nosen och fräser och frustar.

Och kommer hem sen med snökokor i skägget och mellan trampdynorna så det rasslar och skramlar när han rusar in.

I grannhuset bor Sixten och Sören, två franska bulldoggar, "frallor", Dante har kärat ner sig i Sixten. Om man filmade när de kommer igång, så skulle filmen bli barnförbjuden.

Av ohejdat - 4 januari 2016 13:19

Dante å jag spionerar lite runt personalbostäderna på Hundfjället.
Kylskåpstexten indikerar att det är som vanligt på en arbetsplats med unga curlade spolingar.

Av ohejdat - 4 januari 2016 11:07


Tillbaka till stugan och dess utrustning.

Nu vill jag höra vad ni tror:
Det här är reglagen för kyl och frys. De sitter på översidan av karmen för den övre dörren; till kylskåpet alltså. Frysen befinner sig under.

Halvan vill ha väldigt kallt i kylen. Så han vred helt sonika på HÖGER reglage för att göra det övre skåpet kallare; han tolkade symbolen som ett skåp med grejer=streck i. Jag, däremot, tror att VÄNSTER reglage tillhör kylen, jag tolkar symbolen som att den vill visa vilket utrymme (den tomma ytan i symbolen) som avses.

Dessutom tycker jag skalornas placering; noll är överst på den vänstra och nederst på den högra också indikerar att det översta skåpet styrs av den vänstra knappen.

Kom igen nu; vem har rätt?!

Av ohejdat - 4 januari 2016 10:51

Av ohejdat - 4 januari 2016 10:37


När man bor i en fjällstuga en knapp vecka om året, så gör man den till "sin" den korta tid man är där.
Det går ganska fort, man packar in / sprider ut sitt pick å pack, väljer sängar, kokar upp vatten, ställer undan kaffebryggaren och gör en första omgång kaffe i den medhavda pressobryggaren. Och konstaterar att man som vanligt glömt att ta med toapapper och hushållspapper.

Att det ska va så svårt att komma ihåg! Man misstänker att Coop i Sälen har en säljtopp på hygienartiklar vintertid. Ja, förmodligen på det mesta en skidåkare behöver förstås. Chips. Cola. Tacos. Oboy...

Den här stugan är ganska daterad, eller om man ska tala klartext: sliten. Men det känns okej för här ska ju en mängd olika hundar och pjäxklädda barn kila in och ut. Och den har alltid känts ren och välstädad. I år tyckte jag dock, trots min snoriga näsa, att städgänget verkat bytt till nåt riktigt otäckt parfymerat rengöringsmedel: det luktade sött och lite kvalmigt.
Doften blev ännu påtagligare på kvällen när jag kom tillbaka efter middagen. Inget vidare att dricka champagne i och det gjorde vi i och för sig inte heller; Brillat Savarinstunden sköts upp till idag.
Men imorse upptäckte jag var doften kom från; en kartong tepåsar! Såna där ruskiga frukttepåsar, herregud en så potent odör! Att en generöst kvarlämnad ask med ett tiotal påsar kan fylla en hel stuga med denna konstiga söta doft! Ni frukttedrickare får förlåta mig, "it is not my cup of tea". Den ska ut. Ögonaböj!

Förmodligen är det samma snälla familj som lämnat kvar tvålen också. Tvål ska inte lukta mat.

[Bild]

Av ohejdat - 3 januari 2016 22:45

Nu väntar vi på husse, jag kanske något bekvämare i soffan. Det sägs att vi ska äta en bit Brillat Savarin till en flaska skumpa för att fira en viss födelsedag.

Av ohejdat - 3 januari 2016 11:55


Att packa bilen med Halvan inför fjällsemester är en aktivitet som kräver semester efteråt. Och tur att vi inte har med skidutrustning. Bilen är bomfull. Hundmat, människomat, människodryck och en massa datorer och Apple-TV-utrustning; vars legitimitet i packningen bygger på att fjällstugan uppgraderats från den tjockteve som stod där förra året.

Min roll vid semesterpackning blir alltid att bara ta fram grejer, jag är portad från uppgiften att lägga nåt i bagaget på livstid, det är Halvans specialité.

Dante sköter noggrant uppgiften att fjanta runt och ranta efter varje steg, för att försäkra sig om att vi inte ska råka glömma att ta honom med. Egentligen borde Halvan börja bilpackandet med att stoppa in hunden i baksätet.

Nu är vi på väg, bara en timma och en kvart försenade.

Av ohejdat - 3 januari 2016 03:25


Klockan tio i tre, knallar två unga antagligen ovanligt uttråkade män, i sakta mak runt vårt villaområde och skjuter raketer och kinaskott. Längs gångvägen utanför ålderdomshemmet lägger de extra omsorg på att skjuta minst varannan meter.

Dante är sådär lagom imponerad. Man kan nog anta att ingen av killarna har sin mormor eller farfar på hemmet mittemot.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards