Alla inlägg under december 2015

Av ohejdat - 29 december 2015 15:18

Man kanske skulle ha det så här i badrummet?
Surfblått har jag hört att färgen kallas. Just nu luktar det inte så gott hemma, men det sägs vara ofarligt.

Jag var nyss en tur till åttiotaggarna för att se till att alla räkningar betalas före månads/årsskiftet; men snälla dottern har varit hemma och röjt runt. Jag blir tokig! Kodboxen till internetbanken var borta och det gick inte att logga in via den vanliga genvägen på datorns skrivbord längre. Alla allegat som jag daterat och lagt i kronologisk ordning var borta. Det räcker med att Pa i sitt förvirrade tillstånd förlägger räkningarna, tack.

Av ohejdat - 29 december 2015 11:11

Medan plattisen penslar på den illaluktande förseglingen.
Sakta men säkert blir det ett badrum igen.

Av ohejdat - 28 december 2015 22:37


Jag är en Traderajunkie av allvarlig grad. Säljer ytterst lite, men shoppar desto mer, men mest fönstershoppar jag då. Alltså lägger en massa grejer i minneslistan och sen blir det inte av att bjuda, men man lär sig en del på vägen om vad folk är beredda att betala för vissa grejer, ibland överraskande lite och ibland "surt sa räven-dyrt".
Idag levererades en Barbourjacka jag ropade in åt Halvan, han har liksom vuxit ur sin gamla. Den kostade med frakt totalt 936kr, i Göteborgsbutiken där han provade jackor förra månaden, så fanns den bara i en något för liten storlek och så kostade den 3299kr. Då hade han visserligen fått en sprillans ny jacka.

Det är ju det som är chansningen med Tradera; man vet inte om man delar synen på vad som är gott skick med säljaren, och då kan det uppstå fnurror på tråden och tråkiga liksom bortkastade hål i plånboken.

Men nu såg jackan väldigt fin ut, helt utan slitage och det verkar inte som om nån använt fasanfickan bak till sitt egentliga ändamål. Eller nåt annat heller.

Jag har en liten lista med grejer jag regelbundet söker av Tradera efter;
Badkarshylla, en stadig sådan, vart har de tagit vägen?
Mortel (vill ha en bamse i Kolmårdsmarmor)
Georg Jensen-hjärta av en viss modell jag såg för nio år sedan, nån gång kommer det dyka upp
Flenstedtmobiler
...

Lite skit har det blivit genom åren; ett par fotpallar i "teak"; det var brunlaserad bok.
Sex Teemakoppar packade i en skokartong med ett (1!) ark papper runt varje; två kom fram hela.

Men desto fler gånger har jag fyndat; världens bästa gjutjärnspanna från Ronneby designad av Sigurd Persson som man orkar lyfta och vifta med på en arm för 80 spänn. Två PH-lampor i modell Snöbollen som väl då kostade 13 papp styck i finbutiken och som jag ropade in den ena för fem tusen och sedan fick en förfrågan från säljaren om jag kanske ville köpa en till? Jaa! De anlände i nyskick, till och med glödlamporna som satt kvar i fungerade.
En jättestor emaljgryta från Kockums för ett par hundralappar som vi använder för att koka hummer i; tanten som sålde den var änka efter en Kockumsarbetare som tagit hem den som ersättning och den hade sedan bara blivit stående i källarförrådet. En yllepläd av virkade mormorsrutor för en hundralapp, det var några rutor som behövde nästas bara. En mjölkkanna i Teema som inte tillverkas längre. Ett midjebälte till hundkopplet. Ett satsbord i teak. En Belutchmatta med både inslag och varp i ylle (tycker mattor som är knutna på bomullsvarp är så stumma och livlösa.
Och ...nä nu får jag hia mig...fyndlistan blir lång.

Men tricket är att kolla in säljarens omdömen, har personen återkommande negativa omdömen som säljare, så skippar jag affären helt enkelt. Det är inte värt att chansa. Och en helt grön säljare utan referenser, som ska börja sin karriär med att kränga nåt dyrt, får sälja till nån modigare köpare än jag.

Lever livet lite mera begagnat alltså. Till och med Halvan håller måttet; som varit gift en gång tidigare. Sedan finns det ju grejer man inte är så sugen på, typ skor och underkläder, för att inte nämna smink: det fattar jag inte att nån vill köpa; en ögonskugga "endast lite använd". Men vi har väl alla våra egna gränser och spärrar.

Är det kanhända nån läsare som också fyndat eller mest fönstershoppar som jag?

Av ohejdat - 28 december 2015 11:43

Halvan fick en fiffig och elegant nötknäppare av grannen igår. Som hon letat fram ur sina gömmor, till och med den fina sammetsfodrade originalkartongen fanns kvar.

Av ohejdat - 28 december 2015 11:22

Fattar du inte att vi får godis om vi sitter fint på varsin sida om snögubben så de kan fota!

Av ohejdat - 28 december 2015 06:54


Vaknar om och om igen eftersom kroppen sysslar med månadsrening modell vårflod. Vart tog det klimakterium jag trodde mig ana i höstas vägen? Tacksam att jag var pigg nog igårkväll att bädda med ett dubbelt badlakan, men man kan ju inte bädda bort den störda nattsömnen.

Dessutom så kändes huset iskallt varje gång när jag tassade till badrummet. Tills jag kom på det, alldeles nyss; vi eldade i öppna spisen igår för vi hade gäster och då stängde jag av elementen i vardagsrummet, dessutom stod också spjället följaktligen fortfarande öppet och vädrade raskt och kraftfullt ut den lilla futtiga värme resten av elementen åstadkom genom skorstenen. Alltså snacka om att elda för duvorna på taket.

När jag kilade in i det mörka rummet för att släppa på vattnet på elementen igen och tjoffa igen spjället (klantig konstruktion med sotigafingrargaranti) så råkade jag i beckmörkret sparka till en oskyldigt och djupt sovande hund rätt i skallen; bom! Stackars kille! Bli så brutalt väckt av sin matte.
Hur säger man förlåt till en hund så att den fattar att det som alldeles nyss hände inte var nån slags bestraffning för vaddå eller ett uttryck för att matte blivit labil av att få nattsömnen störd? Jag körde med kliavarianten; storkliade långt och länge.

Nu sitter jag iförd tjockaste morgonrocken med det bästa med julen; en kopp kaffe i stearinljusskenet och hyacintdoften. Samlar ihop mig till morgonexercisen; att skotta undan snön som föll inatt. Det ska bli ihållande frysgrader vid åttasnåret och då blir det inte lätt att skyffla undan det blöta slasket som ligger runt oss.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards