Direktlänk till inlägg 19 november 2015

Jag är en halvvaken chaufför/elektriker.

Av ohejdat - 19 november 2015 10:01


Inatt försökte jag med öronproppar. Halvan formade en ny snarkskena för ett tag sedan och den blev inte lika välpassad som den gamla, så han låter nästan lika mycket med som utan, fast annorlunda.

För det mesta masar jag mig iväg till ett gästrum vid två-tretiden, men det brukar ta en till två timmar att somna om, så det vore bra om jag kunde stänga ute ljudet och sova kvar. Men det funkar inte, propparna dämpar inte tillräckligt och jag känner mig ljudklaustrofobisk på nåt konstigt vis.

Sen blir morgonen sömnig och seg, men man ska ju inte gnälla när man inte ska iväg till ett jobb och vara alert.

(Dante hänger oftast med till gästrummet, han älskar ett kyligt golv och värmen är avstängd i den delen av huset. Jag gillar också att krypa ner mellan kalla lakan.)

Dagen kan bli hursomhelst idag, åttiotaggarna ska få besök av mig i egenskap av murare och målare (källarväggen bakom linneskåpen); skrapa, putsa och stryka färg och dessutom som elektriker; ska byta ut deras mystiska hemmabygge till belysning i matsalen till LED.
Sedan ringde svärmor imorse; hon väntade på ambulans för hon tyckte hjärtat kändes dåligt och hennes man ligger redan på sjukhuset nyopererad och därmed enarmad. Det blir en hund över då liksom, en golden retrieverhane. Nu hoppas jag det inte var nåt verkligt allvarligt, för hon lät lika alert och intensiv som vanligt, men jag ska vara standby som chaufför mellan sjukhuset och hemmet och hundpassare.

Nu är det dags att åka och köpa murbruk.

Igår fick jag förresten upp plåtreglarna i badrumstaket, det är lite multihantverkare över hemmafrun nu.

 
 
Ingen bild

Humlan

19 november 2015 16:41

Alltså jag kan ingenting om hantverk! Jag har aldrig målat, murat eller fixat på annat sätt. Kroppen har sagt ifrån och jag har ju aldrig ägt min bostad så att jag har behövt/fått göra något.
Nu skulle jag behöva kunna allt det där du kan ... kan man få hyra in dig som hantverkare eller som lärare i en hemmafixarskola? :-)

ohejdat

19 november 2015 18:58

Hade du bott i närheten Humlan så hade jag givetvis kunnat visa lite enkla tricks :-)
Men många gånger så har jag ångrat att jag börjat på nåt på egen hand som visat sig vara himla jobbigt och som man borde anlitat nån med rätt utrustning till. Måla, tapetsera och lägga golv är egentligen de enda grejerna jag känner mig haj på. El är jag så försiktig med; här åker huvudströmbrytaren av varje gång, tur det bara är klockan på micron som ballar ur!

 
Ingen bild

Humlan

20 november 2015 09:27

Hade du bott lite närmare så hade du kunnat få lite sällskap på hundpromenader också! :-)
Rätt utrustning är verkligen något som underlättar! Att kunna trixen och veta hur ... är också bra. Jag förstår din ånger när jobbet drar ut på tiden.
El ska man vara försiktig med! Jag har bytt några kontakter/sladdar och så, det är ju inget tungt jobb så det klarar jag. På den fronten tror jag att jag kan tillräckligt för att veta när jag ska anlita andra.

ohejdat

20 november 2015 09:56

Jag tänker på allt jag köpt genom tiderna; borrmaskiner, sågar, hålfräsar, regeldetektor, långa vattenpass, popnittång...ja, de pengarna hade räckt till många hantverkstimmar. Tror jag ska hålla mig till målning och bara köpa lite penslar i nästa liv :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards