Direktlänk till inlägg 4 november 2015
Totar ihop diamantbröllopsmenyn.
Förrätt; blandade canapéer eftersom taggarna dricker drink i en timma eller två varvat med cigaretter före varmrätten. Då funkar det bäst med lite plock så det kan pillas på serveringsbrickan då o då, istället för att få en rätt som det säger tjoff å så är den uppäten.
Varmrätt; rosmarin- och vitlökskryddad helstekt kalvytterfilé. Till det potatisbakelser (typ rulltårta av smördeg som man fyller med pressad mandelpotatis och västerbottenost, skär i skivor, penslar med ägg och gräddar i ugnen -aldrig gjort, men det kan väl inte vara så svårt?) samt kantareller och madeirasås. Förmodligen haricot vertes också. Halvbra Bourgogne till; Couvent des Jacobins -13, bortkastat på Ma som häller socker och vatten i sitt vin oavsett kvalitet.
Som efterrätt ett mandelflarn format som en skål med hallonmousse toppat med halloncoulis och till det Muscat Rivesaltes -12.
När man ska förbereda mat så det enkelt går att värma och göra klart på plats får man tänka till lite extra. Funderar på om det verkligen funkar att skeda upp hallonmoussen där i flarnen, eller om det kommer att se ut som en klutt rosa smet bara?
Fick syn på nåt på bolaget igår som kanske hade varit en enklare och säkert uppskattad efterrätt. Kan det verkligen ligga i linje med Systembolagets policy? Var det inte tjafs redan när de började säljs breezers/alkoläsk? Nu är det alltså sorbet med alkohol?
Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|