Direktlänk till inlägg 23 oktober 2015

Lysande!

Av ohejdat - 23 oktober 2015 13:25


Skulle iväg på ärenden som det heter när man ska handla i flera affärer.

Stötte på patrull när jag skulle köpa nytt lysrör till åttiotaggarna på gubbdagiset: nähej, det går inte att sätta i ett tunnare rör än det jag hade med mig, fast stiftavståndet är detsamma invände jag, men nej insisterade blåskjortan i kassan, wattantalet måste vara exakt lika, så jag for iväg (på hennes anvisning) till glosoppestans mest välsorterade, dyra, avsides liggande och väl inrökta belysningsbutik.

Där upplyste mig en av de vandrande fimparna med en frisyr som kommer bli inne igen när åttiotalet gör comeback: "jag såg en hårresande otäck spindel o då passade jag på att spraya luggen"-frisyren (och jag förhoppningsvis ligger nergrävd), att det var ett sånt här tunnare rör som jag skulle köpa. Alltså ett likadant som det jag letat upp på gubbdagiset, fast nästan dubbelt så dyrt här då.

Tillbaka till gubbdagiset, eftersom jag kom på att jag kunde passa på att kolla efter ett par jeans i affären bredvid, fast jag egentligen tänkt göra det i i helgen i Göteborg, men jag kom på att jag handlar sånt bättre utan Halvans sällskap. Passade på att läxa upp blåskjortan lite lättsamt (tyckte jag), som dock surnade till och sa att hon väl fick be chefen om att få gå på mer utbildning då. Ja, vem skulle inte behöva det nuförtiden när det gäller belysning försökte jag lätta upp med.

Nåväl, knallade vidare till lågpriskedjan med separat tjockisavdelning och letade upp ett par jeans i otvättad denim, fatta hur länge jag längtat efter det! Utan patinering i form av stentvätt och slitage. Som jeansen såg ut nyköpta när jag var barn och själv ordnade hål och revor. Snabbt till kassan och där hände det: lysröret gled ur kartongen och pang i golvet. I tjugo småbitar förstås.

Idag var alltså HELT fel dag att shoppa lysrör på.
På alla vis.
Gick inte tillbaka till Clas Olhson.


Dags att packa Dantes weekendbag och våran.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards