Alla inlägg under augusti 2015

Av ohejdat - 9 augusti 2015 15:21

Inte en kantarell, inte ens ett enda futtigt spår av redan fyndade kantareller; utan bara myggor, flugor, taggiga grenar, lackande svett o en muttrig Halvan. Drog med honom imorse till min barndoms svampmarker utan framgång. Dante samlade frön istället, hade hela pälsen full.
Sen hemma hade snoken simuppvisning i dammens tyvärr grumliga vatten. Det börjar bli uppenbart: den bor här och delar fiskfoder med guldfiskarna. Så vad ska den heta? Har hört om folk som haft tama snokar i sin trädgård som de kan ropa på. Låter lite för häxigt för min smak.

ANNONS
Av ohejdat - 8 augusti 2015 22:00

BPH är numera ett standardiserat test i SKK:s regi:

Moment 1 Främmande person.
Testledaren närmade sig Dante och lockade på honom, men Dante var rätt ointresserad och när han skulle promenera bort med honom en bit var han ganska motvillig. Han fick kolla på tänderna, men bara klämma igenom tre ben, vid det sista bakbenet tyckte Dante att närgångenheten räckte.

Moment 2 Leksak.
Först fick jag leka med Dante med en leksak vi brukar dragkampa med hemma, sen skulle jag kasta den, men Dante följde inte efter (förstås), sedan fick vi leka med en standardiserad gummileksak och Dante tyckte den var lite intressant men nappade inte på ivägkastning nu heller. Sedan lekte testledaren med honom och de fick igång en kort dragkamp innan Dante tröttnade och valde att knalla till husse som stod i publiken. Därefter bestämde bedömaren att det var bättre husse gick med genom testet.

Moment 3 Godis.
Tre leverbitar, Dantes gamla vanliga favorit och tre bitar typ äcklig Denniskorv som alltså är det "standardiserade godiset" las i tre uppånervända lock: ett helt öppet, det andra med en burk löst stående på och det tredje med burken fastskruvad. Sen fick Dante lukta på korvdoften från testledarens händer och släpptes lös. Han gick fram till godiset och tog den fria leverbiten. Sen var han nöjd och gick till häcken för att nosa istället. När tiden var ute fick jag locka och lirka för att han skulle äta upp korv och lever som då blottlagts. Här ska en godisdriven hund äta upp allt han kommer åt och kämpa med sista burken och gärna titta på matte för att be om hjälp.

Moment 4 Överraskning.
Vi gick fram till en figur som fälldes upp ur marken, Dante skällde upprört men gick fram och runt den för att närma sig bakifrån. Han nosade först när matte och husse klappade figuren. Sen var det helt ofarligt att promenera förbi den framotillbaka.

Moment 5 Skrammel.
Näst grej vi skulle närma oss var en plåttunna med en skramlande kedja i. Dante var helt orädd, närmast ointresserad så återigen fick matte o husse ta kontakt med grejen för att Dante ens skulle bry sig om att nosa.

Moment 6 Avvikande person närmar sig.
En figurant med häxhatt, solglasögon och stor hellång kappa närmar sig; Dante bryr sig noll (vi bor i ett område där folk går klädda i alla möjliga kläder som stora svepningar, ja även burka). Han nosade dock vänligt och lätt nyfiket när matte och husse gick fram.

Moment 7 Underlag.
Vi knallade över två ytor som var av veckad plast, den ena vickade till och den andra lät lite som åska, struntade väl Dante i och skyndade på tillbaka till husse.

Moment 8 Skott, gående och stående.
Sista övningen, först ett skott när vi gick och Dante hoppade till och kollade lite men fortsatte gå, sedan ett skott när vi stod stilla och Dante var redan van och brydde sig inte.

Så han visade sig vara den hund vi redan känner; familjekär, med litet intresse för okända människor, lågt godisdriv och inte alls intresserad av apportering. Men lekfull är han, på sitt vis. Trygg inför det okända och lugn för det mesta.


Lånad bild för det fanns inte tid att fota alls. Överraskningsmomentet med uppfälld figur.

ANNONS
Av ohejdat - 8 augusti 2015 08:59

Tråden på hyveln gick och jag har bara en reserv kvar. Nån som vet var man köper nya?

Av ohejdat - 7 augusti 2015 19:05

Här skördas/skövlas hasselsnåret. Är väl ok för jag tror inte markägaren kommunen har nån nötplockare anställd.

Men jag blev vansinnigt arg på tanten från Turkiet som odlar spenat på allmänningen utanför hennes uteplats som hör till lägenheten. Spenaten är helt ok gerillaodling på yta ingen gör anspråk på. Men att försöka slå ihjäl en igelkott med en spade!!! För att den åt hennes spenat! Va?! Igelkottar äter de som äter sallad som små sniglar. Dessutom är igelkotten fridlyst.
Jag föreslår allemansrätten och allmän naturkunskap som lämpliga ämnen för språkstudierna när man flyttar hit. Jag ställer gärna upp och berättar hur det funkar.

Av ohejdat - 7 augusti 2015 18:57

Fler o fler guldfiskar har fått namn allteftersom man känner igen dem:
Hot Lips har röd mun och vit kropp, Carmen har en röd fläck på den vita ryggen och en svart mouche på kinden, Ninos är lik en granne, Hajen är störst, tuffast och snabbast.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ohejdat med Blogkeen
Följ ohejdat med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se