Direktlänk till inlägg 5 augusti 2015

Byta viktklass nurå.

Av ohejdat - 5 augusti 2015 12:48

Nån som har några tips?

Det här tror jag är mina framgångsfaktorer:

1. Avstå alkohol.
Inte bara för alkoholen i sig, utan för att aptitomdömet far åt skogen efter tredje glaset vin och handfrekvensen mellan snacksskålen och brödlådan ökar.

2. Avstå kolhydrater.
Gammal visdom; avstå "vita" livsmedel; ris, pasta, bröd, potatis, socker, mjöl. Det är som om kolisarna ropar till varandra; kom hit!, hon vill ha mer! Alltid risk för överätning när kolisarna är med.

3. Ät enformigt.
En gång i min ungdom hade jag ett framgångsrikt viktminskningsförsök: jag åt havregrynsgröt med russin och lättmjölk varje morgon, naturell lättyoghurt med russin till jobblunch och så ärtsoppa eller potatis&purjolökssoppa på kvällen. Dag ut och dag in samma meny åsså simmade och cyklade jag. Känns inte som rätt typ av enformighet längre (men billigt var det!), tror mer på ägg som stapelvara, det funkade senast. Efter två eller tre ägg så håller matosovklockan tyst länge.

4. Planera avsteg.
Det går inte att undvika; mat är socialt och jag vill inte hålla på och krångla eller förstöra när andra vill bjuda på nåt gott. Så det gäller att tänka ut vad som är lagom och stoppa där. Och inget "när korken ändå är ur"-resonemang som Halvan är kungen av. Och jag hans trogna undersåte.

5. Mät regelbundet.
Vägning varje morgon. Vet att det inte funkar för alla, men jag tål se svängningarna som en viktkurva uppvisar.
(Punkt 5 är nog nyckeln till nästa steg: "förvaltningsfasen", att förmå att stanna där dit man nått och inte klättra sakta men säkert mot gamla höjder igen. Men dit lär det dröja.

Om det är nån som tänkt på nåt annat som leder till framgång, så fram med det!; så länge det inte rör sig om pulver eller piller.

Dante, han är smal han under all päls. Han lever på rå grovmalen hundmat(kyckling och nöt), märgben och torkad lunga, lever och hjärta. Trots att hans BMI närmar sig 73: 27kg till 61cm mankhöjd ;-)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards