Alla inlägg under juli 2015

Av ohejdat - 3 juli 2015 11:26

Idag hade fler än vi fattat att vad som gäller är Carpe Diem; Carpe den tidiga Diem. Innan det blir för varmt. Först mötte vi en kotte. Dante var mycket intresserad av denna taggiga men uppenbart levande boll.
Sen träffade vi kungspudeln Flash och hans entourage. Och sedan var Hugo i rastgården. Den här gången satte han Dante ordentligt på plats. Jag blir glad o trygg när jag ser att Dante förstår att underkasta sig en större och starkare hane utan att bli rädd, han muckar lite lagom tillbaka men accepterar läget.
Ett dopp i sjön och så inspektion av badplatsen; folk är fan för jävliga i sin attityd att inte plocka upp efter sig, en använd blöja låg och flöt i strandkanten och det var picknickrester överallt som om man bara rest sig upp och gått. Man undrar ju om de vill hitta stranden i samma skick som de lämnar dem, eller om de vill betala mera skatt så nån kan hålla efter dem.
Sedan mötte vi den spänstiga granntanten i skogen, hon som har vita kläder på sig för att hinna upptäcka fästingar innan de biter sig fast.
Väl hemma igen blev det säsongspremiär för caffe frappe och hundglass (fryst märgben).
Idag kommer åttiotaggarna med snälla dottern hit på kaffe/inspektion, egentligen är det väl för varmt, men det finns ju AC i bilen (den tror jag inte Ma hunnit göra sönder ännu).

Av ohejdat - 3 juli 2015 09:54

10 meter är för långt i alla fall.

Av ohejdat - 2 juli 2015 19:01

Skuggstolen bjuder på ett litet glas råsé och rökta mandlar från Lidl. Hade tankar på att gräva en grop åt persikoträdet, men de försvann.
Dante sover.

Av ohejdat - 2 juli 2015 18:04

Jag gissar att Dante har haft bästa dagen någonsin i sitt unga hundliv. Han har varit och hälsat på tre Barbettikar och fått bada med dem. En svart, en brun och en vit. Den vita var mest svårflirtad. Och som vanligt; var det den som väckte mest intresse hos mister Charming.
Det började inget bra för hon ville till och med hellre sitta i sin bilbur än lattja med Dante. Efter badet gick det bättre. Den svarta tiken var tänkt som simlärare och inspiratör till Dante. Hon simmar som Esther Williams medan Dante helst håller sig där han bottnar, men några simtag tog han till slut. Den bruna tiken är den äldsta och den som gillar hanar bäst, hon tyckte Dante var en kul kille men Dantes mattes shortsficka var absolut populärast. Fylld med oemotståndligt väldoftande torkade leverbitar. Om jag inte fysiskt hade hindrat henne hade hon bitit hål i brallorna för att komma åt dem.
Jag tror nån kommer sova gott ikväll. Nu chillar han under en våt handduk, eller så mycket det nu går att chilla i trettio grader.

Av ohejdat - 2 juli 2015 10:22

men först ska vi fara på badutflykt med hundsimlektion :-)

Av ohejdat - 1 juli 2015 09:16

Vi började morgonen med fågeljakt. En björktrast hade förirrat sig in under det blå jordgubbsnätet. Fel; en björktrast hade gjort intrång under nätet. Den rackaren hade sedan gjort tabberas på alla mogna och nästan mogna gubbar. Sånt är egentligen förenat med dödsstraff och Dante erbjöd sig entusiastiskt att utföra likvideringen. Han hävdade dessutom en viss företrädesrätt eftersom det var han som upptäckte den flaxande tjuven. En stund var det lite kaotiskt i jordgubbslandet som ju är tabu för hunden, han kunde inte bärga sig utan slet sig och hoppade runt som en tokig bland jordgubbsplantor och trasslade in sig i nätet medan fågeln skyggade under bladen och förmodligen tyckte att nätet plötsligt var en rätt bra manick.
Nåväl, snäll och sansad matte fick fatt i hund och kunde till slut återge friheten till fågeln. Flax, flax, kom aldrig tillbaka om du är det minsta tacksam!

Sen gick vi och badade och passerade stora rastgården på vägen. Där var det återigen en grind öppen. Jävla slappa skithögar! Kul när man kommer in genom övre grinden, släpper loss sin best på "hopp o lek!" som drar iväg som en raket och sen upptäcker man att nedre grinden står vidöppen. Fångade med list och lever in raketen före den for ut.

Efter badet, där vi tror vi bevittnade en avbruten båtstöld (så matte fotade), jo efter badet blev det gräsbete för hundkossan.

Nu är det kaffekossa i köket och trött pälskossa i klädkammaren.

Av ohejdat - 1 juli 2015 06:28

Lika bra att pinna ut med den solskyende hunden så snart som möjligt va? Lite omtumlad efter den dramatiska fotbollsfinalen igår.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards