Alla inlägg under juni 2015

Av ohejdat - 24 juni 2015 10:45

Tillbaka i hagen där Dante blev biten, han verkar inte bekymra sig eller bry sig ett dugg. Bara lite besviken på att det var tomt på hundar. Men imorgon ska vi gå till Frasse och bada.

Av ohejdat - 23 juni 2015 18:24

Det är alltid lite extra att göra hemma hos åttiotaggarna när snälla dottern varit där några dagar på besök. Hennes båda tummar växer appselut alldeles mitt i respektive hand. I trädgården ligger en liten hög med torra kvistar från den gamla syrenen; alldeles intill syrenen, sen tog det visst stopp för beskärarambitionerna. I köket ser det ut som en sämre porslinsaffär: en hög med skålar, formar och byttor på diskbänken eftersom hon alltid drar fram så mycket "fint" serveringsporslin och kristallglas från de övre hyllorna som åttiotaggarna sedan inte klarar av att stapla tillbaka. Och kompost har ingen av de tre fattat vad det är eller ännu hellre INTE är; nä inte fimpar, plast och aluminiumoblater bland potatisskalen tack. Eller; oftast så ger jag mig inte in i närkamp med det söliga utan lägger det bara direkt i en vanlig soppåse i de vanliga soporna.
I tvättstugan har hon gått bärsärk bland tvättmedlen, fast jag ser inget av åttiotaggarnas tvätt förvandlad från smutsig till ren, så hon har väl bara ägnat sig åt egen byk. En bånglig refillförpackning flytande tvättmedel står på golvet framför maskinen, ett rejält hörn är bortklippt och saxen ligger kastad bredvid (påfyllningsflaskan står ca 30cm ovanför på hyllan), intill den står en återförslutningsbar förpackning med tvättmedelskapslar; fast nån har klippt upp den under själva "blixtlåset" så kapslarna har genast börjat klibba ihop, undrar vem. Och på verandan står jättebuketten lämnad att vissna i sin jättekruka.

Av ohejdat - 23 juni 2015 17:45

Just idag är det extrapris på pälsbebisar. Den rackaren hoppade först upp i vår säng, sedan i soffan, därefter i enkelgästsängen och till sist i dubbelgästsängen. Extrapris på genomvåta skogssmutsiga pälsbebisar som rymmer från badlakansproceduren i hallen efter promenaden och toksprallar upp och ned i allt som är mjukt och bolstrigt hemma.

Av ohejdat - 23 juni 2015 10:24

Morgondoppet avklarat, åttiotaggarstädning väntar. Ska bli intressant att se om Dante vill följa med; förra gången valde han att stanna hemma när han såg mig ta fram städhinken.

Av ohejdat - 23 juni 2015 09:03

Nya selen fanns bara i svart.

Av ohejdat - 22 juni 2015 18:42

Människor som jobbar med försäljning som vet vad de säljer, som gillar sina produkter och även sina kunder, som tycker om att sälja, och kan mer än sina numera nätpålästa kunder; åh vad jag gillar er!

Idag har jag köpt en ny sele till Dante. Han har tröttnat på sin VGW-sele, antingen för att den numera luktar som en fotbollsspelares stinkande benskydd trots att jag försökt tvätta upp den då o då. Eller så stramar den under bröstet trots att jag justerat storleken efterhand han vuxit. Nu är bröstkorgen 70 cm(!) i omkrets, ingen liten bebis vi har direkt. Första butiken var underbemannad, vi gick själva och nosade i hyllorna medan kön framför kassan hela tiden växte, då gick det att se att sortimentet inte var uppdaterat alls; både Hurtta och Rukka har modifierat sina senaste selmodeller. Kan bero på att den zoobutiken varit till salu i över ett år, då är man väl inte sugen på att fylla på lagren och inte heller på att ha tillräckligt med personal tydligen. Men nästa butik var lysande, fast de inte hade modellen jag sett ut på nätet, kom vi därifrån nöjda med en riktigt bra sele noggrant utprovad av t.o.m två engagerade säljare (som båda även förstått att vägen till mattes plånbok går via gullande med mattes ögonsten). Guldstjärna till er och hoppas er chef förstår att visa uppskattning.

Nästa trevliga butiksupplevelse var på handelsträdgården. Jag gillar när de inte surnar till när man frågar om de kommer ha utförsäljning inför sommarstängningen. Det skulle de, men inte förrän i slutet av juli eftersom de inte skulle stänga förrän den sista. Och sen fick jag massor av tips av ägaren om vad jag skulle göra med mitt rostangripna päronträd (ta fram motorsågen), vilken sort jag borde välja istället (Williams) och att hans päron var ympade på kvitten så de är extra härdiga trots att de är svagväxande, sen körde vi samma varv med persika; sorter i förhållande till färg o smak på frukt och förmåga att stå emot krussjuka. De hade bara ett träd kvar, men jag hoppas det kan bli mitt en dag när jag kan låna Halvans bil. Sen åkte jag hem med en stor rabarberplanta och en bunt stora och fina men begagnade lerkrukor till halva priset.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards