Alla inlägg under juni 2015

Av ohejdat - 27 juni 2015 17:19

Full fart. Igår ostsupé med sena gäster. Idag utefrukost efter vi varit och köpt ett persikoträd. Sedan långpromenad. Nu förberett kvällens grill; beer can chicken med en massa tillbehör. Halvan grillar fågeln, jag har gjort ugnsbakade rotsaker, grekisk potatissallad, sallad caprese, grekiska champinjoner och tzatziki.
Råsé till, gästerna vilar middag, Dante med.

Av ohejdat - 26 juni 2015 14:53

Ger mig ut på djupt vatten nu.
Men jag anser att du som ger pengar till den romska tiggaren som sitter utanför din matbutik bidrar till dennes elände. Du som tycker det är ett okej sätt att få ihop till sitt levebröd ska givetvis fortsätta ge. Vill du att någon ska resa hela långa vägen hit för att på knä (det funkar tydligen inte att tigga stående, blir en för hotfull situation för givaren) be och få några kronor; så fortsätt avvara några kronor då o då.

Vi kan vara överens om att världen är full av lidande och elände. Och det är för oss som bor här och därmed dragit vinstlotter i livets lotteri, ett visst dilemma att förhålla sig till att inte alla har det så bra. Romerna kan resa hit för att visa upp sitt lidande för dig personligen utanför ICA, det kan inte t.ex syrierna på flykt på andra sidan Medelhavet eller de föräldralösa barnen i Nepal göra. Det dåliga samvetet väcks i den konkreta situationen där du är på väg att handla lite läsk och ostkrokar och nån ber dig avstå några kronor.

Men jag anser att den enda du gör gott är dig själv: du känner dig lite barmhärtig och bättre till mods när du knallar hem till ditt fredagsmys med godsakerna i matkassen. Du har visat medlidande med en människa i nöd. Och jag säger inte att du inte har gjort det, men jag tror inte det hjälper, snarare stjälper.

Regeringarna i Rumänien och Bulgarien kan fortsätta "exportera problemet" istället för att på allvar ta ansvar för en stigmatiserad och utsatt folkgrupp så som det förväntas av ett EU-medlemsland.

Så vad göra? Skänk istället dina pengar till organisationer som "Hjärta till hjärta" som arbetar på plats i hemländerna. Så slipper kanske nästa generation romer resa till Sverige och lära sig att de inte förtjänar bättre än att hukande be om småpengar, bo i en koja, frysa två tredjedelar av året, bråka om bästa platsen och tvingas lämna barnen vind för våg. Det tillsammans med att EU lyfter frågan om den inre ekonomiska flyktingströmmen.

Har jag tänkt fel vill jag gärna läsa det och höra hur du resonerar.

Av ohejdat - 26 juni 2015 09:35

Förbaskat! Hittade ett recept på inlagd sill på nätet med lite mindre socker än den gamla vanliga 1-2-3-lagen som fått flera positiva recensioner, men herrejedane va surt! Kan man försöka tillsätta lite sockerlag så här i efterhand?

Av ohejdat - 26 juni 2015 09:16

Aj, aj! Nu märks det att jag gått i gummistövlar dag ut o dag in de senaste veckorna. Har skitont i hälarna, antar att det är begynnande hälsporre.
Ikväll kommer övernattande gäster och imorgon kommer ännu fler. Dags att väcka kocken i mig och hotellstäderskan: vill minnas att en viss typ satt tassavtryck på nytvättade gästlakan; så på't igen.
Extra sällskapssjuk sällskapshund under bordet.

Av ohejdat - 25 juni 2015 13:51

Efter badet blev Dante störtförälskad i Ludde, en pytteliten pudel. Nu vet jag att han lärt sig rymma ur halsbandet genom att backa. När Ludde satt i mattes famn och vilade ut mellan turerna så satt Dante nedanför och tiggde efter mer pudelvalp. Och när de gick hem så grät han förtvivlat och rymde efter. Tur vi träffade Bella o Alice och deras iggypolare i skogen på hemvägen. Och att Frasse ville berätta en massa spännande hemlisar.

Av ohejdat - 25 juni 2015 13:25

Man kan ju inte låta Frasse ta alla pinnar på djupt vatten ensam.

Av ohejdat - 25 juni 2015 13:21

Gula bebisar, väx snabbt nu och trösta oss i regnrusket!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards