Direktlänk till inlägg 22 juni 2015

Måndagsshoppa sig lite.

Av ohejdat - 22 juni 2015 18:42

Människor som jobbar med försäljning som vet vad de säljer, som gillar sina produkter och även sina kunder, som tycker om att sälja, och kan mer än sina numera nätpålästa kunder; åh vad jag gillar er!

Idag har jag köpt en ny sele till Dante. Han har tröttnat på sin VGW-sele, antingen för att den numera luktar som en fotbollsspelares stinkande benskydd trots att jag försökt tvätta upp den då o då. Eller så stramar den under bröstet trots att jag justerat storleken efterhand han vuxit. Nu är bröstkorgen 70 cm(!) i omkrets, ingen liten bebis vi har direkt. Första butiken var underbemannad, vi gick själva och nosade i hyllorna medan kön framför kassan hela tiden växte, då gick det att se att sortimentet inte var uppdaterat alls; både Hurtta och Rukka har modifierat sina senaste selmodeller. Kan bero på att den zoobutiken varit till salu i över ett år, då är man väl inte sugen på att fylla på lagren och inte heller på att ha tillräckligt med personal tydligen. Men nästa butik var lysande, fast de inte hade modellen jag sett ut på nätet, kom vi därifrån nöjda med en riktigt bra sele noggrant utprovad av t.o.m två engagerade säljare (som båda även förstått att vägen till mattes plånbok går via gullande med mattes ögonsten). Guldstjärna till er och hoppas er chef förstår att visa uppskattning.

Nästa trevliga butiksupplevelse var på handelsträdgården. Jag gillar när de inte surnar till när man frågar om de kommer ha utförsäljning inför sommarstängningen. Det skulle de, men inte förrän i slutet av juli eftersom de inte skulle stänga förrän den sista. Och sen fick jag massor av tips av ägaren om vad jag skulle göra med mitt rostangripna päronträd (ta fram motorsågen), vilken sort jag borde välja istället (Williams) och att hans päron var ympade på kvitten så de är extra härdiga trots att de är svagväxande, sen körde vi samma varv med persika; sorter i förhållande till färg o smak på frukt och förmåga att stå emot krussjuka. De hade bara ett träd kvar, men jag hoppas det kan bli mitt en dag när jag kan låna Halvans bil. Sen åkte jag hem med en stor rabarberplanta och en bunt stora och fina men begagnade lerkrukor till halva priset.

 
 
Ingen bild

Humlan

23 juni 2015 09:07

Jag håller helt med dig! Det är härligt att handla av säljare som är både kunniga och trevliga.
Själv sysselsatte jag säljare i två skoaffärer i går, men kom ändå inte hem med några skor. Men de försökte verkligen hitta något. Gav upp för att jag var för hungrig. (Hade missat lunchen med flera timmar!)

ohejdat

23 juni 2015 10:19

Skor kräver helt enkel ett noggrant utvalt tidsavstånd till lunchen: är man för hungrig är det svårt att bestämma sig och är man nyäten är man för mätt och obekväm med att böja sig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards