Alla inlägg under maj 2015

Av ohejdat - 14 maj 2015 20:06

Nu var det mer än tillräckligt med marockansk mynta i trädgården så det gick att stöta ihop varsin redig Mojito.
Och; det fanns vit sparris från Tyskland att köpa (vi har redan ätit upp årets lilla skörd av egen grön sparris).
Men; hollandaisesåsen på tredje bilden gick åt skogen, gjorde den på ägg från tjejen med höns i trädgården. Inget mer nät på ägghinnan, men kolla färgen på såsen. Man undrar ju; matar hon hönsen med saffran?

Av ohejdat - 14 maj 2015 14:27

Somliga kunde inte ens bärga sig utan hoppade i hängmattan innan den ens kommit upp i sin ställning.

Av ohejdat - 14 maj 2015 10:37

Rensade skallen med en tidig morgonpromenad i full sol redan före sju imorse. Behövdes efter åttiotaggarfödelsedagsmiddagen.
Min syster ägnade merparten av måltidskonversationen åt att förmana vår något fumlige far att inte spilla på duken. Att hon orkar. Men det är något uppskruvat som en mekanisk leksak över henne; hon upprepar det hon säger flera gånger och lyssnar på formuleringen. Hon är nog den som lyssnar bäst på sig själv, särskilt efter några glas vin. Och de frågor hon ställer till andra är hon inte intresserad av svaret på, i allafall inte längre än tills hon hittat nåt i svaret som hon kan kroka an sitt nästa inlägg på.
Halvan klarade sig fint för han vaccinerade sig med alkohol.

Av ohejdat - 13 maj 2015 14:15

Jo visst var det klantigt att jämföra flyktingsituationen på Medelhavet med Auschwitz. Som är en unik svårjämförbar historisk medveten systematisk grymhet. Och visst kan man kräva mer av en vice statsminster. Men, snart har vi inga rikspolitiker, vem vill ställa upp och vem vågar svara på frågor muntligt? Jag menar att hon inte syftade till att förringa förintelsen, utan möjligen lägga en dramatisk tyngd kring situationen för alla flyktingar som vågar sina liv för att korsa havet.

Jag har aldrig gillat henne och hennes parti som mest verkar bestå av söderhipsters med god ekonomi och hög utbildning som äter ekologiskt mer för att skydda sin egen kropp än av omsorg om jordbruksarbetarna. Som kan åka tunnelbana till jobbet och därför vara med i en bilpool istället för att äga en egen plåtlåda och därmed tycker höjd bensinskatt är helt rätt.

Men hon gjorde bort sig, hon bad om ursäkt och gjorde bort sig igen genom att använda z-ordet om romerna, skulle hon be om ursäkt en gång till så skulle väl ännu en groda slippa ut. Men man kan inte påstå att hon har en dold rasistisk agenda som den ena SD-politikern efter den andra avslöjas med, trots SD-partiets försök att se rumsrena ut. Hon klantade sig som många politiker gör. Som många människor gör. Men jaga istället dem som t.ex aktivt förnekar förintelsen. Åsa ska förhoppningsvis falla på hennes parti naiva och världsfrånvända politik istället för att snubbla på en groda.

Av ohejdat - 12 maj 2015 22:28

Det här åt vi till kvällsmat. Halvan hade köpt 2 paket Texas Longhorn Ribs för ett tag sedan. En köttkonserv eller vad man ska kalla det: färdiglagad i plast med otäckt lång hållbarhet. Man lägger in dem i ugnen i 10 minuter efter man ägnat sig åt den enda matlagning som krävs: klatta på den bilagda såsen.
Det tog inte lång stund för Halvan att bli risig i kistan efteråt, fast han tyckte nog det var godare än jag. Men vi lär inte köpa igen. Skumdämpningmedel lät väl gott?

Av ohejdat - 12 maj 2015 18:56

Vem brakade nyss rätt in i en överblommad spireabuske?

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards