Alla inlägg under maj 2015

Av ohejdat - 24 maj 2015 16:40

Hemma igen. Hunden hemma, ja Halvan också en halvtimma; innan han åkte till jobbet för att komma ikapp. Hemma är bra, fast det behövde vattnas både inne och ute, så mer än två dygn kan man inte vara borta. Dante hade skött sig, vilket är mer än vad jag kan säga som nog tittade lite för länge i glaset snarare än för djupt. Tror vi höll en ganska jämn nivå från halvfyratiden på eftermiddagen då första korken flög fram till tolvslaget.
Det blev som vanligt en trevlig helgvistelse i Göteborg med teater och efterföljande ost&portvinshäng på fredagen. Lördagsfrukost i Victoriapassagen och sedan torg- och saluhallshandel; bamsestora vita sparris, däremot inga skaldjur för allt som fanns var pyttiga skitdyra fjuttar till danska räkor. Sedan födelsedagsfirande i en solig och grönskande koloniträdgård. Därefter fick jag gå ensam till neurokirurgen och hälsa på vännen som skallopererats; Halvan hade lyckats dra på sig nåt slags förkylning med ont i halsen som han inte ville dela med sig av. Folk med nyopererade knoppar ska man inte trötta ut för länge, så jag stannade bara en halvtimma för att prata och beundra agrafferna som prydde hårbotten från öra till öra. Det kommer säkert läka så fint att det bara är frisören spm kommer kunna ana spåren av detta.
Nu var det dags att beundra halvmaratonlöparna, jag hade inte kunnat hålla den kvinnliga vinnarens tempo ens i hundra meter, hon flög fram. Sedan började champagnegaloppen på den soliga balkongen som fortsatte hem till väninnan via chipsbutiken; aja baja! och sen följde drinkar, öl och vin samt indisk hämtmat och melodifestival innan vi vacklade hem.
Jag förtjänade hårvärken imorse kan man lugnt säga.

På bilden syns tre flaskor fin fransk vinäger (rödvins med schalottenlök, vitvins med dragon och sherryvinäger) samt två burkar sauternesgelé: "vår" lilla franska butik intill saluhallen slår igen och det var utförsäljningsrabatt), tråkigt men de ska fortsätta finnas på nätet.

Av ohejdat - 24 maj 2015 04:56

Ont i håret. Helt självförvållat. Åsså chips på det. Orutinerat. För gammal för sånt här. Och det är för tidigt för lite hjälpsamt kaffe.

Av ohejdat - 23 maj 2015 08:03

Då är vi här igen då. I lånad säng på tionde våningen med utsikt över en efterlängtad stad. Det här är det bästa "hotellrummet" jag vet!
Idag ska det springas ett halvt maraton här; nä ingen av oss, men väldigt många andra, så det gäller att se till att vara på rätt sida avspärrningarna.
Igår hade vi kul på teatern med Krister Henrikssons Karlsson, trots att det var en barnpjäs med daterat innehåll som örfilar, femöringar och inomhusrökande föräldrar. Både jag och Halvan associerade Karlsson till Michael Keatons galna figur i Beetlejuice.
Idag blir det sjukbesök, födelsedagsfirande, sparrisköp och drinkar på stan med utsikt över tusentals sammanbitna löpare. Det ska bli hyggligt löpväder; sol men bara tolv grader. Nån mer som ska njuta av löpfesten; i eller bredvid? Halvan har plunta med, så hans anslag är givet, frågan är vilket av calvados eller whisky som bäst botar hans begynnande förkylning?

Av ohejdat - 22 maj 2015 17:02

Ibland är bildvinkeln inte fördelaktig, även fast han inte fick dubbelhaka som jag ibland brukar få konstigt nog ;-)

Bloggar för att distrahera mig från Halvans hårda körstil; vi är lite sena till teatern, lär inte hinnas med nån fördrink.

Av ohejdat - 22 maj 2015 11:25

Dante ska på landet över helgen. Så sa vi barn alltid på sextiotalet; "nä vi kan inte komma för vi ska på landet". Själva ska vi till Göteborg och se Karlsson på taket med Krister Henriksson som Karlsson och Nour el Refai som lillebror (kan va felstavat: förlåt Nour). Dessutom (om vi får) hälsa på en god vän som just opererat skallen, höll andan hela onsdagen; han åkte in kl 7 och operationen avslutades 18:20. Undrar hur kirurgerna gör; om de får kaffe i sugrörsmugg framhållen av en sköterska?

Dante hoppade i en sumpig göl i skogen imorse, så det blev trädgårdsslangen när vi kom hem, så han inte luktar för illa när han ska bort. Tyvärr har jag väl lyckats tvätta bort fästingskyddet på en gång och det är ett riktigt tillhåll för dessa odjur han ska till.

Det två stölden; på kvällen blev Ma uppringd av en kvinna som ville komma hem till dem med en upphittad väska, hon undrade om hon kunde få "handpenning" men menade nog hittelön. Åttiotaggarna blev förstås skitnervösa; kunde det vara tjuven själv som skulle fortsätta sin åldringskriminalitet? Ma ringde mig och eftersom jag inte skulle hinna dit bad jag henne hämta grannen.
Det visade sig vara en hygglig familj vars lilla dotter hittat väskan och inget var försvunnet i den utom kontanterna och bankkortet. Det har sina fördelar att ha seniormobiltelefon utan surf. De ville absolut inte ha nån hittelön när de fick höra vad som hänt, men Ma gav den lilla flickan 200 kr i allafall. Och lite glad blev hon och tron på mänsklighetens inneboende godhet upprättades något.

Av ohejdat - 21 maj 2015 21:17

Åttiotaggarna åkte till stadens lasarett för att få Pas öronapparat lagad. Ma väntade på en bänk utanför och bestämde sig för att gå till rökrutan och ta en cigarett. Hon reser sig och börjar gå och inser när hon ska plocka upp paketet ur väskan att den står kvar på bänken. Hon vänder sig om och ser att väskan redan är borta tillsammans med den kvinna som suttit bredvid. Det fanns till och med ett vittne på en annan bänk som såg denna ta väskan, resa sig upp och gå in i sjukhuset. Vittnet uppfattade dock inte att det inte var hennes väska som så hastigt fick följa med.

Nu försvann alltså väska, plånbok, kontanter, bankkort, körkort, mobiltelefon och bilnyckeln. Hemnycklarna hade som tur var Pa i byxfickan. Så då fick jag göra en utryckning, hem till dem och hämta reservnyckeln till bilen och så till lasarettet innan tjuven hunnit sno bilen. Nu stod den alldeles framför huvudentrén och rökrutan, så riktigt så modig var visst inte tjyvkärringen. Sen hem till åttiotaggarna och sätta igång att spärra. Det tog tre timmar: började med banken, det var kö så jag loggade in på kontot under tiden jag väntade; eftersom Ma naturligtvis (suck) hade koden uppskriven på en lapp i plånkan. Det fanns 35 000 när jag loggade in, jag kunde bara flytta 21 000, för resten hade tjuven redan hunnit ta ut. När jag kom fram till spärrservicen kunde han se att 7 uttag á 2000kr precis gjorts. Fan fan fan för alla tjuvar och lite fan för tanter med koden ihop med kortet.
Sedan spärrade jag körkortet: det gör man numera via UC som har en automatiserad tjänst för detta, nittio spänn kostar tjänsten. Sen Telia då för att spärra mobilen; också en automatisk tjänst, skitbökig att hitta på hemsidan och skitbökig att genomföra. Åsså skadeanmälan till försäkringsbolaget då. Detta samtidigt som åttiotaggarna surrar runt och allmänt yrar om allt och Pa mitt i alla telefonsamtal börjar titta på nyheterna på TV på högsta volym.

Så nu är det nån som kan festa till det ordentligt i pingst, bli riktigt hänryckt för stulna pengar. Onda människa!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards