Direktlänk till inlägg 23 september 2014
Här fortsätter middagspresentationen jag lovat vännen, som inspiration eller avskräckande exempel. Idag är det nog tveksamt om det inspirerar i alla fall. Jag är ju inte ensam om att handla middagsmat. Halvan är lite mera nyfiken än jag på halvfabrikat. Idag blev det två flugor från Tulip i en smäll: pulled pork och revbensspjäll. Färdigkryddat och vacuumpackat. Konstigt lång hållbarhetstid. Inte min grej även om det var ätbart. Pulled pork skulle ligga i 25 min i 180 grader och spjällen i 10 min i 220. La alltså på spjällen efter en kvart o ökade temperaturen. Till det coleslaw: finstrimlad och lättsaltad vitkål med hemmagjord majonnäs. Lätt att fixa egen majo och himla billigt: två gulor, en tsk vitvinsvinäger, en tsk fransk senap, knappt en halv tesked salt (brukar använda Herbamare), femton varv på vitpepparkvarnen, en matsked färsk citronsaft, mixa och tillsätt till sist två - tre dl rapsolja i en fin stråle. Jag kör med stavmixer och låter äggen bli rumstempererade först. Håller en vecka i kylen. Annars kan jag använda Hellmans majonnäs, den brukar gå att köpa för 15kr på Netto då å då. Sen åt vi väl nästan de sista körsbärstomaterna från kökslandet till och gula o röda hallon till efterrätt.
Många hallonbarn kvar på buskarna som inte lär hinna nå vuxen ålder före frosten tar dem.
Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|