Alla inlägg under april 2014

Av ohejdat - 26 april 2014 18:13

Dante hittar alltid nåt gott att tugga på: en gammal handske t.ex

Av ohejdat - 26 april 2014 08:19

Grannarnas löjnantshjärta har randig pyjamas när det vänts frostnatt och nu när de är bortresta är det jag som har ansvaret för av- och påklädningen.

Av ohejdat - 25 april 2014 17:02

Kajsa Kavat bor på min gata i stan. Och det är väl käckt med en framåt och oförvägen unge på fyra-fem år. Men jag vill inte ha henne springandes hos mig. Idag gick hon bara rätt in, visserligen i förrådet när jag höll på att skifta slangar, jag skickade ut henne igen och sa att "du måste knacka först" då gick hon ut knackade och gick genast in igen. Sen sa jag att hon skulle gå hem för vi skulle gå in till oss, men det lyssnade hon inte på utan började jamsa med valpen och stirra upp honom till gläfs och bitnivå, då blev jag förbannad och sa att nu måste du gå hem för han kan bitas, då skulle hon tramsa ännu mer och Dante började storskälla och hoppa så jag fick ta i på skarpen: gå hem till dig nu genast! Då till slut gick hon. Sedan fick jag dras med Dantes alter ego T-Rex som är en aggressiv bitvarg som hugger allt och morrar och gläfser och pinkar inne för att han känner för det. Fan.

Av ohejdat - 25 april 2014 15:33

Halvan och jag har ett nytt torsdagsnöje i och med 3 månader gratis TV4 Premium. Vi kollar på "Halv åtta hos mig"; hela veckans avsnitt i ett svep utan reklam. Jag är fascinerad av vad folk tycker är deras paradrätter, dessutom är det kul att titta in i dessa hem och kök. Vissa saker har vi kunnat konstatera: Pia Johansson har definitivt en vassare tunga än Helge Skoog, få deltagare undgår en raljant kommentar från Pia. Som hon som bott och jobbat i Schweiz och ändå inte kunde uttala namnet korrekt. Eller han som pyntade dukningen med hemflådda kaniner, det tyckte Pia var makabert. Sedan verkar det som om den som lagar måndagsmiddagen aldrig kan vinna, har aldrig själv sett det hända i alla fall. Man kan också notera att de flesta sitter fast i oxfiléträsket och efterrättsvariationerna är få, det är glass, mousse och cheesecake i olika varianter. Man blir imponerad ibland när de är modiga och vågar bjuda på kalvbräss och musslor, sånt man vet att många dissar. Men oftare blir man förskräckt, som när nån reder av soppan med Kavli mjukost, urk, eller använder flytande margarin på plastflaska, urk igen.
Grisfot på bilden: serverad i ett gatukök i Hakone, Japan. Det är det nog ingen som försökt sig på ännu.

Av ohejdat - 25 april 2014 11:21

Är du verkligen säker på detta matte?
Njae, vi gick en sväng till förskolan istället och tittade på stojande barn.

Av ohejdat - 25 april 2014 08:26

Känns ju som jag är mammaledig nu, fast till en bebis med fyra ben, tätvuxen kalufs och väldigt välutvecklade tänder. Försöker förhålla mig till det. Hade en vision före att han och jag skulle fixa och dona trädgården ihop. Jo jo...han är en jäkel på att gräva, men bara där han vill och så käkar han grus så fort jag inte kollar, förutom gräs, maskrosor, pinnar, kottar, penséer, kompostjord, presenning, tryckimpregnerat virke... och sköljer ner det hela med dammvatten. Det är nästan lättare att lista vad han inte försöker äta upp: för det är väl egentligen bara plintarna: där slickar han bara på de galvade beslagen och så brevlådan då.
Så vi leker mest när vi är ute så jag kan se vad som åker in i munnen. Vilket betyder att jag fick klippa gräset igår kväll istället när Halvan kommit hem och kunde ta över bevakningen, sladden hade varit oemotståndlig när den ringlade fram och tillbaka över gräsmattan.
Fast det är lite frustrerande att inte få särskilt mycket gjort, men jag anar att jag kommer blicka tillbaka till denna valpperiod och tycka den var fantastisk, dessutom så ser jag ju hur han utvecklas och fattar mer och mer. Igår fixade vi kommandona Sitt och Ligg växelvis och de satt kvar imorse. Och han listar ut saker han inte klarade för en vecka sen: t.ex hur man pillar ut ett ben som hamnat under skohyllan; en petning i taget mellan gallren, det är stort! Och han accepterar ett nej, nåja; men oftast på andra försöket. Nej bit inte i sladden, nej bit inte i soffan, nej bit inte i täcket. Det blir mycket nej i en valps liv, försöker blanda upp det med övningar så han får höra lite mer av Bra Dante!
Ibland skulle jag vilja sitta som kvinnan på den lånade bilden, när Dante har lagt i överväxeln och förvandlats till T-Rex, men det får jag passa på när han sover. Nu ska jag ta fram symaskinen och laga ett par brallor medan Dante vilar ut på det svala tvättstugegolvet. Tror jag ja.

Av ohejdat - 25 april 2014 06:52

Drömde jag lämnat valpen i bilen, den hade transformerats till en fransk bulldog dessutom. Det blev varmt i bilen, men inte så det var nån fara, men det som störde var att jag inte ens tänkt på saken; att det kunde bli för hett för honom. Drömmen innehöll båtar och forsar och ett hotellrum där alla gäster gick över vår säng för att komma till sina rum. Vita lakan dessutom.
Det är sällan jag minns drömmar, läser andra bloggares galna drömmar och undrar vad som fattas. Dem. Eller mig med det dåliga minnet.
Igår blev det biltur till Stegeborg och inspektion av Herr o Fru Martinis tjusiga nybygge, de går verkligen all in och det blir väldigt modernt. Var lite nervös eftersom Dante ännu inte lagt nån kabel före vi klev in på det nylagda golvet, men han lade sig och sov och fixade det bestyret senare i blåbärsriset. Jo jag plockade upp trots att vi var i skogen.

Av ohejdat - 24 april 2014 08:00

Ännu en fantastisk solig aprildag, dessa första valpdagar kommer jag minnas länge. Imorse var det riktigt vitt av frost på allmänningens gräs. Mottogs med upphöjt lugn som vanligt, inget nytt kan skrämma eller uppröra en holländsk kille. Utom grannhundens skällande då.
Jag kommer förstås minnas att samtidigt blev två män meningslöst mördade tre gator bort i en familjefejd.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards